CE Oltenia, o nouă încercare de a recupera banii daţi la Pandurii

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că nu a renunţat la recuperarea sumelor pe care Curtea de Conturi ar fi stabilit că SNLO le-a dat Clubului Sportiv Pandurii în mod ilegal. Ilegalitatea vine din faptul că banii provin de la alte capitole decât cele destinate susţinerii activităţii sportive. Tribunalul Gorj s-a pronunţat deja într-un proces intentat de CE Oltenia împotriva CS Pandurii. Clubul de fotbal a câştigat procesul, dar Ciurel vrea acum să recupereze banii de la directorii care ar fi greşit.

CE Oltenia a solicitat în instanţă ca Minerul Motru şi Pandurii să restituie suma de 19.8000.000 de lei, invocând raportul Curţii de Conturi.  Judecătorul a respins acţiunea companiei energetice. 

Din acest motiv, Laurenţiu Ciurel spune că va da în judecată pe cei care au semnat virarea banilor la cluburi. „Vor urma procese pentru că nu am ce să fac. Va urma un proces cu persoanele care au semnat, conducerea firmelor, din consiliul de administraţie. Toată lumea acuză că sunt răzbunări, nu, efectiv asta cere Curtea de Conturi. Am termen până la 31 decembrie să iau măsuri. Măsurile vor fi darea în judecată a acelor persoane“, a declarat acesta la TV Sud.

Ce spune instanţa

În instanţă s-a demonstrat, după cum arată motivarea judecătorului, că alocarea acelor sume nu a cauzat prejudiciu reclamantei, adică CE Oltenia, deoarece ele au fost rezervate în buget, aprobate şi convenite între părţi. Mai mult, se reţine faptul că plăţile făcute de companie au fost făcute de bunăvoie şi nu din eroare, afirmaţia fiind argumentată cu hotărârile din AGA, pe care le-a făcut în calitate de membru asociat fondator. De asemenea, capitolele din care au fost făcute aceste plăţi nu sunt relevante, CE Oltenia fiind răspunzătoare în această situaţie. În aceste condiţii, Tribunalul Gorj a respins acţiunea formulată de CE Oltenia împotriva CS Pandurii. Sentinţa este cu apel.  

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: