Energie de cinci stele !

Energia e pe val! Echipa de baschet a lui Florin Nini a mai obţinut o victorie de senzaţie după cea din derby-ul cu Craiova. Darby şi compania au câştigat la Gaz Metan Mediaş, echipă pe care o eliminaseră şi din Cupa României. Energia s-a impus însă cu 81 la 76 graţie unui ultim sfert de excepţie şi urcă pe locul 5 în clasament.

Gaz Metan Mediaș – Energia Rovinari 76-81 (17-17, 20-20, 22-19, 17-25)

Gaz Metan: Mandache (9 puncte), Dumitru (12), Shiloh (12), Kemp (18), Tsiaras (4), Marojevic (11), Koch (2), Bogavac (8). Antrenor: Marcel Țenter.

Energia: Watson (12 puncte), Troupe (14), Darby (15), Kakaroudis (19), Djapa (17), Karpelesz (2), Reinke (2), Aktaș. Antrenor: Florin Nini.

Energia arată din ce în ce mai bine! Eşecul usturător din meciul cu Sibiu a fost uitat deja iar de atunci oamenii lui Nini au bifat 3 victorii la rând. Ultima dintre ele la Mediaş împotriva unei echipe puternice a campionatului. Energia trecuse de Gaz Metan şi în optimile Cupei, dar acum nu mulţi credeau într-o „recidivă” a gorjenilor. Ambele echipe au fost aproape de nedespărţit în primele 3 sferturi dar oamenii lui Nini şi-au ţinut mai bine nervii pe final. Grecul Kakaroudis a făcut cel mai bun meci al său la Energia, reuşind 19 puncte. Djapa, Darby şi Troupe au înscris şi ei peste 14 puncte de fiecare şi au pus umărul din plin la un ultim sfert perfect pentru Energia. Elevii lui Nini s-au impus în final la 5 puncte diferenţă pe un teren unde nu mulţi vor câştiga în acest sezon.

După ce Energia a eliminat Mediaşul din Cupă şi a bătut-o şi în campionat se poate spune acum că gorjenii au devenit un fel de naşi ai trupei lui Ţenter. Nini refuză însă să accepte un astfel de apelativ. „Nu mi-am propus neapărat să fim nașul celor din Mediaș, o echipă pe care eu oricum o respect întotdeauna. Acesta este campionatul, așa cum știți suntem 11 echipe care luptăm pentru un loc în play-off, este un campionat foarte greu, mă bucur că fac parte din acest campionat pentru că aici noi și jucători și spectacolul și tot ce înseamnă fenomen, putem crește. Mă bucur că am reușit să ne respectăm în mare planul, nu a fost chiar totul perfect, mai avem de muncit, dar este o victorie care ne dă cu totul altă energie și ne dă un alt moral pentru ceea ce urmează”, a concluzionat antrenorul adus în vară la Tg-Jiu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: