Condescu ar fi votat cu Mitică, Pârvulescu a votat cu Gino

Alegerile pentru şefia Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) s-au încheiat cu un rezultat imprevizibil. Casele de pariuri îl dădeau favorit pe Dumitru Dragomir, dar acesta a fost detronat după 17 ani din fruntea LPF de către Gino Iorgulescu. Politicul a avut un cuvânt greu de spus în victoria lui Iorgulescu. Pandurii Târgu Jiu, prin prezenţa preşedintelui executiv Eugen Pârvulescu, a votat cu USL, adică cu Gino Iorgulescu. Marin Condescu declara acum o săptămână că el mereu a votat pentru Mitică Dragomir şi ar fi făcut-o şi acum. Dar a avut „o mică reţinere“. "Tac, nu zic mai multe, ca sa n-o păţesc ca şi Condescu", a spus Dragomir.

Degeaba s-a umflat în pene Dragomir că va mai câştiga un mandat în fruntea LPF. Ar fi fost al cincilea din 1996 încoace. Mitică ştia însă de ceva vreme ce i se pregăteşte. Miza pe loialitatea şefilor de cluburi din Liga 1, dar soarta îi era clară după întâlnirea de miercuri seara dintre Iorgulescu, Victor Ponta, Liviu Dragnea şi 10 reprezentanţi ai cluburilor. Cei 10 prezenţi la discuţii plus încă unul au fost suficienţi ca Gino să-l bată pe Mitică cu 11 la 7 la voturi. Partidul aflat la guvernare, USL, a reuşit astfel să-şi pună omul de încredere în fruntea Ligii. Adică în fruntea unei instituţii care controlează anual zeci de milioane de euro, bani care trebuie să meargă către cluburi din drepturile TV. După atâta amar de vreme, poate că era nevoie de o schimbare la Ligă. Modalitatea prin care a fost însă „mazilit” Dragomir lasă un puternic iz politic care e dificil de interpretat acum. Va fi mai bine pentru cluburi cu Gino în locul lui Mitică? Asta vom afla în următorii 4 ani, atât cât durează mandatul fostului preşedinte de la FC Naţional.

150 – de mii de euro va încasa Dragomir ca rentă viageră de la cluburi, adică salariul şefului LPF pe 10 luni. „O să-i pun la CEC”, a spus Mitică.

Reacţii:

“Am fost bătut pe valoarea lui, dar şi pe valoarea politică. S-au implicat puternic aseară, azi (n.r. ieri).Au fost mai tari ca mine. Îi felicit pentru modul în care m-au lucrat. Îi doresc succes, să fie sănătos.” 

Dumitru Dragomir

“Eu cunosc foarte multă lume în politic. Sper ca politicul să ne ajute. Încercăm să-i ţinem aproape pentru că fără politic nu putem ajuta sportul. Acum mulţi ani Victor Ponta era cu mine la  FC Naţional. E un om de calitate, normal că se bucură pentru mine.”

Gino Iorgulescu, preşedinte LPF

“Am votat cu Gino. Dacă premierul spune că e prieten cu tine, înseamnă că eşti un om valoros. Dacă n-ar fi recunoscut că sunt prieteni, cum ar fi fost? Ar fi fost urât, nu?” 

Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui

“Să ţină minte Dragomir că acesta este începutul lucrurilor rele de care va avea parte! Mă şi mir că pleacă abia acum de la Ligă, când el trebuia să fie luat de procurori din sediul ălă. Anticipam că va pierde aceste alegeri, că nu va avea nici o şansă în faţa lui Gino.” 

Adrian Mititelu, patron FC U Craiova

Pandurii au mers pe schimbare

Pandurii Târgu Jiu a fost reprezentată ieri la alegerile pentru şefia LPF de către preşedintele executiv Eugen Pîrvulescu. Acesta spune că „votul a fost secret”, dar dă de înţeles că a mers pe mâna lui Gino Iorgulescu. Nici nu putea fi altfel de vreme ce Pîrvulescu admite că s-a consultat cu Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu înainte de a vota. Acum, USL are majoritatea în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Pandurii. „Să sperăm că va fi o schimbare în bine, domnul Dragomir a făcut multe lucruri bune şi îi mulţumim pentru asta. Sperăm ca fostul internaţional Gino Iorgulescu să vină cu multe lucruri noi şi să facă schimbările aşteptate de toată lumea. Nu vreau să comentez afirmaţia domnului Dragomir cum că ar fi fost un atac politic asupra dânsului. Eu am luat decizia după o discuţie cu membrii Adunării Generale a Acţionarilor (n.r. Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu, Laurenţiu Ciurel, Viorel David), nu este votul meu personal, este votul clubului Pandurii Târgu Jiu, eu am fost doar reprezentantul clubului”, a admis Pîrvulescu. Părerea lui Condescu o ştia: Mitică Dragomir.

IPOTEZĂ

Poate nu întâmplător tot acest scandal legat de reţinerea lui Marin Condescu a apărut chiar înaintea alegerilor pentru şefia LPF. Condescu spunea după meciul cu Fiorentina că va merge pe mâna lui Dragomir. „L-am avut angajat pe Dragomir la mine acolo, la Minerul Motru. Zicea pe atunci «Noroc Bun!», că o ducea bine, avea salariu de 12.000 de lei, pe vremea aceea. Îl voi vota. Eu mereu votez pentru”, spunea Condescu în urmă cu o săptămână.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: