Pandurii, răpuşi de ghinion !

Pandurii au pierdut dramatic meciul cu Vaslui, meci din care meritau cel puţin un punct. Cu un om în minus în ultima oră de joc după eliminarea căpitanului Christou, gorjenii s-au văzut răpuşi de dubla lui Antal, ultima dintre reuşite venind în prelungiri.

Pandurii Târgu Jiu – FC Vaslui 1-2 (1-0), Stadion Municipal, Tg-Jiu, spectatori: 4.000

Au marcat: Momcilovic (min. 29) / Antal (66’ și 90+2’)

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Christou, Erico da Silva, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică (Ciucur, 58’), Eric (Mamele, 45’), Distefano – dos Santos (Nicoară, 83’). Antrenor: Cristi Pustai.

FC Vaslui: Cerniauskas – Celeban, Prahic, Cordoș (Wilk, 46’), Mușat – Caue (Pătulea, 54’), Madson – Viveiros, Antal, Sânmărtean – Temwanjera. Antrenor: Liviu Ciubotariu.

Cartonaș roșu: Christou (min. 41)

Arbitri: Istvan Kovacs – Marius Nicoară, Alexandru Cerei.

Peste 4.000 de spectatori de pe Stadionul Municipal ai văzut cum Pandurii a dat cu piciorul la 3 puncte uriaşe. Trupa lui Pustai a deschis scorul în prima repriză, a mai ratat câteva ocazii mari de gol, dar meciul s-a întors pe dos după eliminarea lui Christou.

N-a fost seara lor

Pandurii aveau nevoie de victorie cu Vaslui pentru a ţine pasul cu Astra şi Petrolul. Gorjenilor le-a mers de minune până în minutul 41. Momcilovic deschisese scorul după o deviere a lui Erico iar pandurilor păreau să le meargă pasele de minune cu Eric şi Distefano în teren. Ocaziile curgeau la poarta unor vasluieni care păreau că nu ştiau de ce au venit la Tg-Jiu. Eliminarea lui Christou a schimbat însă balanţa meciului. Fostul antrenor al pandurilor, Ciobotariu, a forţat ofensiva cu Wilk şi Pătulea iar trupa lui Pustai a făcut prea repede şi prea mult pasul înapoi. Antal a fost călăul pandurilor. Mai întâi a înscris cu un şut simplu cu latul după o centrare la care Momcilovic nu putea să-i ţină şi pe Temwanjera şi pe marcator în acelaşi timp pentru ca în minutul 2 de prelungiri, optarul moldovenilor a profitat de o respingere slabă a lui Stanca la şutul lui Pătulea şi a adus liniştea pe Municipal. Un eşec dureros şi nemeritat pentru gorjeni care au ajuns deja la 3 înfrângeri pe teren propriu în acest sezon după cele cu Astra şi Mediaş. În tot sezonul trecut nu au pierdut decât de 2 ori acasă aşa că Pustai are la ce medita.

A greşit Kovacs ?

Arbitrul originar din Carei, Istvan Kovacs, a fost considerat omul negru pentru panduri de către jucători şi fani. Kovacs, un central recunoscut pentru intransigenţa sa, i-a acordat primul cartonaş galben lui Christou încă din minutul 3 pentru un fault lângă linia de margine pentru ca mai apoi să-l elimine pe căpitanul pandurilor după un presupus henţ al acestuia înainte de pauză. “Kovacs nu avea cum să vadă din poziţia în care era dacă a fost sau nu henţ. Nu am comentat şi nu voi comenta arbitrajul, dar dacă dai cartonaş galben în minutul 4 începi să te gândeşti şi la alte lucruri. Oricum, nu din cauza asta am pierdut noi. Cred că era echitabil un egal”, a comentat Pustai la final. Reluările TV nu au demonstrat pe deplin dacă Christou a jucat sau nu mingea cu mâna aşa că decizia lui Kovacs rămâne una cu dus şi întors. Cert este faptul că acest arbitru aflat şi pe lista FIFA a fost înjurat ca la uşa cortului de spectatori care l-au acuzat că arbitrează după cum dictează Porumboiu, finanţatorul moldovenilor.

Nu mi se pare corect să aruncăm vina pe arbitraj. Dacă ne vedeam de joc, eu cred că puteam mai mult. N-am jucat fotbal. Au crezut că joacă tot cu Ripensia pe care o respect, dar era în Cupa României.”  

Marin Condescu, preşedinte Pandurii

“Aşa se întâmplă când ne arbitrează acest om, de 6 ani, când mă arbitrează îmi dă mereu galben. Cu un asemenea arbitru e greu să joci fotbal. Unii arbitri sunt o ruşine totală!”  

Eric de Oliveira, Pandurii

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: