Matulevicius stă 6 luni?

Pandurii s-ar putea vedea nevoiţi să se descurce fără golgeterul din 2013 Matulevicius pentru o perioadă mai lungă de timp. Lituanianul s-a operat la menisc iar perioada de recuperare ar putea dura 6 luni, dublu de cât se estima iniţial.

Golgeterul pandurilor din acest an ar putea reveni pe teren abia din aprilie după operaţia la menisc suferită recent la Bucureşti.

Stă jumătate de an ?

Veştile sunt tot mai rele în ceea ce-l priveşte pe Matulevicius. Vârful de 24 de ani adus în vara anului trecut de la Cracovia s-a accidentat în meciul de la Timişoara cu ACS Poli şi a fost operat la menisc. Iniţial se vorbea de o perioadă de indisponibilitate de 2-3 luni, dar aceasta s-ar putea prelungi. Matulevicius a mai fost operat o dată la genunchiul respectiv iar atunci a stat pe bară 8 luni de zile! Acum perioada de pauză s-ar putea duce spre 6 luni iar în acest scenariu pesimist, balticul ar reveni pe teren abia din aprilie anul viitor. ”Sunt ceva probleme, nu a fost o simplă operație de menisc și există riscul ca perioada de recuperare să fie de șase luni. Multe depind însă și de jucător, de felul cum reface el”, spune doctorul echipei, Ion Şerban. Fără Matulevicius, pandurii au luat bătaie în acest sezon. Balticul a lipsit de la partidele cu Gaz Metan Mediaş şi Vaslui din campionat şi Dnepr din Europa League iar deznodământul a fost acelaşi, eşec pentru gorjeni.

4 – jucători accidentaţi au pandurii în acest moment: Matulevicius, Predescu (revine din retur), Rubio (mai stă 2 săptămâni) şi Paulinho (1-2 săptămâni)

Eric: “Îi dedicăm golurile !”

Dacă Matulevicius e golgeterul pandurilor din 2013, Eric e principalul marcator din actualul sezon. Brazilianul a înscris de 8 ori deja în Liga 1, cu 2 goluri mai mult decât atacantul baltic de 1,90 metri. Pandurii au decis să-i dedice golurile lui Matulevicius, la fel cum s-a întâmplat şi în vară după ce Predescu s-a accidentat grav. Sârbul Momcilovic a fost primul care a făcut acest lucru acum, dedicându-i lui Matulevicius reuşita din meciul cu Vaslui. „Pierderea lui Matulevicius e foarte importantă, e vârful cu 14 goluri în acest an şi e din coloana vertebrală a echipei, ne-a ajutat foarte mult. Din păcate ne va lipsi, avem jucători care să intre în locul lui, poate nu ca Matulevicius, poate o să fie mai bine sau cel puţin la fel de bine ca el. O să jucăm şi pentru el, îi dedicăm golurile, ştim cât de dureros e pentru el să stea accidentat”, spune Eric.

14 – dintre cele 30 de goluri ale pandurilor din Liga 1 au fost reuşite de Eric şi Matulevicius

2 – goluri a reuşit Alex dos Santos, ambele cu Botoşani, singurul atacant din lot alături de Matulevicius care a marcat în acest sezon. Adrovic, Shamsin şi Rubio au 0 în dreptul golurilor din Liga 1

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: