Eric de Oliveira – din nou cel mai bun din Liga I

Eric de Oliveira a primit două trofee, fiind desemnat, două luni consecutiv, golgheterul la zi al Ligii I. Nu este o mare vedetă, e un jucător modest în comportament, poate fi văzut zilnic plimbându-şi fiul de trei anişori prin centrul Târgu Jiului. E brazilian, dar vrea să devină român şi a strâns deja actele pentru cetăţenie. E Eric de Oliveira un nume care este asociat oriunde cu imaginea echipei Pandurii.

În condiţiile în care Steaua domină peisajul fotbalistic autohton, fiind de departe echipa care are parte de cea mai mare mediatizare, Pandurii reuşeşte să dea lună de lună cel mai bun jucător al Ligii I. Brazilianul Eric de Oliveira i-a cucerit cu execuţiile sale nu numai pe gorjeni, ci şi pe toţi românii. Înaintea acestei etape Eric era golgheter la zi al Ligii I, iar în lunile septembrie şi octombrie a fost desemnat în statisticile Digi Sport drept cel mai bun jucător al primei ligi. Nu numai spectatorii au votat pentru Eric ci şi antrenorii echipelor din Liga I şi chiar şi adversarii de la celelalte echipe.

Lvov – Mediaş – Târgu Jiu, traseul revenirii lui Eric

Eric nu este pentru prima dată cel mai bun jucător din Liga I. El a mai fost desemnat şi în 2010 când lua un premiu pentru cel mai bun străin din Liga I. Era pe val atunci şi avea numeroase oferte de aceea a acceptat să plece pentru mai mulţi bani la Lvov, “gândindu-mă la copil”, după cum mărturiseşte acum Eric. Nu s-a adaptat în Ucraina şi după cum spune a trăit  şi cea mai neagră perioadă din viaţa sa. Nu a luat nici banii pentru care plecase, dar nici nu a mai jucat. Pentru a pune capăt coşmarului a decis să revină în România. S-a întors la Mediaş de unde plecase dar lucrurile nu au mai fost la fel pentru el.

Echipa nu mai era pe val şi lipsa rezultatelor nu-l avantaja oricât de bine ar fi jucat el. Oferta primită la începutul acestui an de la Pandurii l-a salvat şi l-a readus în lumina reflectoarelor. De două luni este cel mai bun jucător din Liga I.  

Eric îşi aminteşte de întoarcerea în ţară, după căderea de la Lvov: “A trebuit s-o iau de la zero, dar nu m-am temut de asta niciodată. M-am născut gol, urât şi fără păr, iar România mi-a dat tot ce am acum. Pustai m-a ajutat foarte mult să revin, dar el a plecat la Pandurii şi m-am supărat foarte tare pe el. Mă gândeam că va veni alt antrenor, cu alte idei. A venit apoi oferta de la Târgu Jiu şi lucrurile s-au aranjat bine”, mărturiseşte Eric referitor la revenirea sa la forma care îl consacrase. Şi cum Pustai a ştiut mereu cum poate fi pus în valoare un jucător ca Eric, lucrurile au venit de la sine. “Sunt foarte pregătit fizic, mai matur în joc, iar în rest fac totul din fotbalul pe care l-am ştiut mereu. Sunt la o echipă care e o forţă în România şi calificarea în grupele Ligii Europa a fost ceva fantastic. Pot să mă laud când voi fi bătrân că am jucat un meci cu 30.000 de fani şi că m-am simţit cu adevărat fotbalist”.

“Aş vrea ca pe final de carieră să joc în Japonia, China sau în Arabia. Îmi place cultura Asiei şi aş face-o şi pentru bani, ca să asigur viitorul familiei mele”.

Eric de Oliveira

“Aş fi vrut să joc măcar şase luni în prima ligă din Brazilia, acasă la mine, ca să mă vadă familia şi prietenii. E visul meu cel mai mare şi sper să reuşesc asta”.

Eric de Oliveira

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: