CE Oltenia pierde procesele pentru salariile reduse ilegal în 2013

Zeci de salariaţi ai CE Oltenia au procese cu compania, după ce anul trecut au refuzat să accepte diminuarea salariilor, impusă ilegal de administraţie. Din păcate, mii de salariaţi au semnat actele adiţionale, de teamă să nu fie concediaţi. Liderul sindical de la Peşteana, Dumitru Pârvulescu, a câştigat definitiv un proces pe această temă cu complexul şi, pentru că în această perioadă are loc un nou val de presiuni, le cere din nou salariaţilor să nu cedeze.

Dumitru Pârvulescu, lider de sindicat la Cariera Peşteana, a refuzat anul trecut să semneze un act adiţional la contractul individual de muncă, impus de administraţie, iar miercuri a câştigat procesul definitiv la Curtea de Apel Craiova.

Pârvulescu îi îndeamnă pe toţi cei care sunt puşi acum în situaţia de a fi transferaţi în producţie sau la noua direcţie de pază să nu semneze actele adiţionale. “Nu am făcut acest lucru pentru că mi-au tăiat din salariu, ci pentru că au făcut abuzuri la o serie de persoane. Aceste persoane, neavând curaj să meargă cu ei în instanţă am mers eu, să demonstrez că s-a făcut abuz. Oricând un abuz se poate demonta în instanţă, dar oamenii trebuie să aibă curaj şi răbdare”, spune Dumitru Pârvulescu.

Mitrescu: Vor urma în cascadă mii de procese

Procesul lui Pârvulescu este primul judecat la Curtea de Apel Craiova. La Tribunalul Gorj au mai avut câştig de cauză alte circa 40 de persoane afectate de tăierile salariale de anul trecut, care n-au semnat actele adiţionale, urmând să se dea sentinţa şi în cazul lor. Sindicalistul Constantin Mitrescu spune că o parte din salariaţii TESA care s-au ales cu salariul tăiat în 2013, care au semnat actele adiţionale la acea vreme, vor să dea în judecată complexul pentru a-şi recâştiga drepturile pierdute, motivând că au fost obligaţi prin diferite metode să semneze actele de transfer pe alt post. “Încă o dată s-a dovedit, irevocabil, că tăierile salariile s-au făcut prin abuz. Au venit la noi în jur de 100 de salariaţi TESA care au semnat adiţionalul atunci, care vor să conteste şi ei, să facă dovada că au avut consimţământ viciat. Că au fost ameninţaţi şi ei fac dovada. Vor urma în cascadă vreo 2000 de procese. Şansele de câştig a celor care fac de acum încolo acţiuni sunt de 90%, dar au o hibă de 10% pentru că şi-au dat acordul”, a spus Constantin Mitrescu.

Sindicalistul mai spune că FNME va sprijini pe toţi cei care vor să-şi recâştige drepturile.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: