CE Oltenia renunţă la sucursale. Ce spun şefii acestora!

Conducerea CE Oltenia vrea să desfiinţeze sucursalele şi să înfiinţeze Exploatări Miniere de Carieră (EMC). Aceste schimbări se vor aplica de săptămâna viitoare după ce noua organigramă realizată de conducerea executivă a companiei va fi avizată de supraveghetori. Şefii sucursalelor sunt surprinşi de schimbări, mai ales că sucursalele au fost înfiinţate în urmă cu puţin timp.

Șefii sucursalelor miniere Roșia-Rovinari și Motru-Jilț spun că nu au primit vreo informare din partea conducerii executive legată de desfiinţarea unităţilor pe care le conduc, dar că au auzit vorbindu-se despre această posibilitate. Șeful Sucursalei Miniere Roșia-Rovinari, Iustin Ioniță, spune că va respecta decizia conducerii companiei. "Nu ştiu la ce formă o să se revină. Eu am fost șef de carieră înainte. Ocupanţii posturilor de șef de carieră, din câte știu, sunt interimari. Dacă s-ar pune problema desfiinţării sucursalei, probabil ar trebui, logic, să trec unde am fost înainte. Dacă ar fi pledez pentru o cauză a mea, aş spune că sucursalele au fost extraordinare, dacă aș fi de acord cu treaba cealaltă, aş spune că nu au fost bune", a declarat Iustin Ioniță.
Ioniță ar putea reveni în fruntea carierei Roșia, odată cu desfiinţarea sucursalelor miniere. Acesta a spus că era bine și pe vremea când carierele miniere erau organizate sub formă de unități miniere de carieră. "Erau aspecte bune și în organizarea dinainte, așa cum începuse ea, când s-au format UMC-urile. Că după aceea s-a luat din competențe, s-au desființat casierii, s-a centralizat totul și a fost nimic. În condițiile acestea, cred că mai bună este varianta cu sucursala pentru că mult mai greu ajungeau informațiile de la 10-11 unități la Târgu Jiu decât acum când noi le centralizăm și le transmitem. Schimbările dese nu sunt bune", a mai spus șeful Sucursalei Roșia-Rovinari.
Și cei din conducerea Sucursalei Motru-Jilț se așteaptă la schimbări. "Depinde ce se înființează, asta nu știm. Nu știm ce se vrea. Dacă se fac EMC-uri, probabil se face una pe zona Motru și una pe zona Jilț. Ar însemna ca atribuțiile noastre pe care le avem acum pe toată zona, pe 5 cariere, s-ar reduce la 2 plus Husnicioara, dacă vom mai fi noi pe la Motru. E posibil să nu mai fim nici noi", a spus Gheorghe Dobrițanu, inginer șef producție la Sucursala Motru-Jilț.
Noua organigramă trebuia să fie avizată până în 15 ianuarie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Aceasta ar urma să primească avizul membrilor Consiliului de Supraveghere săptămâna viitoare.

Vizualizări: 7,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: