Acuzaţie: Pun presiuni pe Boza, cu fel şi fel de ameninţări

Gabriel Căldăruşe şi Adrian Marciuc, lideri în Rovinari şi Jilţ, sunt acuzaţi de Sindicatul Liber din Cariera Roşia, condus de Cristian Lădaru, că se interesează mai mult de numirile din companie, decât de munca sindicală. Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, nu a răspuns acuzaţiei, ci a spus că Lădaru este un anonim.
Lădaru a scris pe Facebook că: „După cum se observă, în ultimul timp domnul Marciuc şi Căldăruşe sunt interesaţi mai mult de cum se organizează administrativ compania, decât de drepturile şi veniturile minerilor pe care îi reprezintă. Cei doi sunt interesaţi mai mult de posturile de conducere de la nivel de sucursalele şi carierele miniere, dorind evident să se creeze în domeniul minier structuri pe care să le poată controla ca pe timpul lui Ciurel şi să-şi impună acolo directorii pe care şi doresc“.
Pun presiune pe Boza?
Contactat de Pandurul, Lădaru a declarat că liderii încearcă să evite schimbarea actualei structuri de conducere punând presiune pe noul director Sorin Boza. „Pun presiuni pe noul director pe domnul Boza, cu fel și fel de ameninţări. Trag nădejde că revine Ciurel şi va fi cum a fost în 2014. Toate lucrurile acum sunt schimbate, inclusiv structura PSD, nu o să mai aibă aceeași putere. Ei și prin comisie mimează şi spun că cei de la FNME tac în comisiile de negociere“, a spus Lădaru. El a mai declarat că în noua organigramă vor fi reduse posturi TESA. Un exemplu e Jilțul, unde sunt 23 de economişti la două cariere. „Ei sunt interesaţi să nu se modifice nimic. Domnul Boza spunea că la Jilț sunt 23 de economişti. Vă daţi seama! Ei încearcă tot ce e posibil ca pe posturile cheie să nu se schimbe nimic. Indiferent ce manager va veni, dacă nu are susținere politică și din partea sindicatelor, nu va face nimic. Totul ține de politic“, este concluzia lui Lădaru.
Gabriel Căldărușe, președintele SMEO, a declarat că Lădaru este un anonim. „În cadrul comisiilor, în cadrul oricăror întâlniri nu au deschis gura. Nu pot să comentez ce spune presupun acel anonim Lădaru. Nu i se poate spune altfel decât anonimul Lădaru, În afară de a propaga astfel de idei, sincer vă spun, nu face absolut nimic“, a spus acesta.
Cristian Lădaru i-a dat replica: „Pe mine m-au ales oamenii, iar pe el Ciurel, prin presiune asupra oamenilor. El spunea să ne dăm demisiile dacă nu obține mai mult la negocieri. Păi el ar trebui să se spânzure pentru că din cauza nemerniciilor lor am pierdut 30 la sută la salarii“. Lădaru a mai spus că el a fost secretar în comisia de negociere și nu avea prea multe de spus, dar odată cu funcția de președinte va face parte din comisia de negociere a noului CCM.

Vizualizări: 5,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: