CE Oltenia renunță la una dintre termocentrale

Una dintre centrale termoelectrice ale Complexului Energetic Oltenia va fi externalizată și va fi operată de o nouă companie. Este vorba de CET Craiova II, care asigură energia termică pentru zeci de mii de apartamente din municipiul Craiova, precum și pentru mai mulți operatori economici, spitale, școli și instituții publice.

„Energia termică nu este core business pentru noi. Noi producem cărbune și punem pe piață energie electrică. Am luat decizia să externalizăm această centrală. Facem un joint-venture, o nouă companie, căreia noi în externalizăm centrala, iar Consiliul Local vine cu restul”, a declarat Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membru al Directoratului CE Oltenia, pentru economica.net.


Externalizarea centralei este inclusă în planul de restructurare al companiei. Pe lângă active și salariați, CE Oltenia va veni și cu capital de lucru în noua companie, a mai anunțat oficialul CE Oltenia.

Lăcrămioara Diaconu-Pințea crede că noua companie va reuși să atragă fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare.


CET Craiova II este una dintre cele patru centrale ale Complexului Energetic Oltenia, alături de Rovinari, Turceni și Ișalnița.

Vizualizări: 3,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: