Mesaj pentru mineri: Nu semnați actul adițional

Președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud din cadrul Complexului Energetic Oltenia le atrage atenția minerilor să nu semneze actul adițional cu majorarea salarială, dacă nu este trecut corect locul de muncă. 

"Anunț toți colegii de serviciu,membri ai sindicatului liber al salariaților Renașterea CEO, atât de la Jilt-Sud, Jilt-Nord, ELCFU, să fie foarte atenți la noul act adițional, să nu-l semneze dacă nu conține următoarele: Complexul Energetic Oltenia, Sucursala Minieră, UMC Jilț. Dacă nu conține și UMC JILT, dă posibilitatea administrației să vă schimbe locul de muncă după bunul plac. Fiți foarte atenți. Eventual, să solicitați prezenta sindicatului nostru înainte de a semna", este mesajul lui Ion Popescu, lider sindical. Sindicatul Renașterea are circa 300 de membri.

Sindicatele din Federația Națională Mine Energie au refuzat săptămâni în șir să semneze actul adițional la CCM, tocmai pentru că era modificat locul de muncă, în sensul în care acesta nu mai era legat de o carieră anume, ci de bazinul minier.

Asta ar fi dat posibilitatea șefilor să îi mute pe mineri de la o carieră la alta după bunul lor plac sau după necesități, fără acordul salariatului. (A.A.)

Vizualizări: 3,607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: