CE Oltenia scapă de mii de angajaţi prin externalizare

Complexul Energetic Oltenia ar putea ceda Cariera Berbești din județul Vâlcea către CET Govora, singurul beneficiar al cărbunelui extras de minerii vâlceni. „Este o execuţie“, acuză liderul de sindicat de la Berbeşti, Ilie Păunescu. Nu este însă o excepţie, pentru că şi alte cariere ar putea fi scoase în afara companiei.

Anunţul privind trecerea carierei din Vâlcea la CET Govora a fost făcut de directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, care a spus că discuţiile privind această propunere sunt avansate.

„Au avut loc discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea, cât şi cu reprezentanţi din Ministerul Industriei şi este destul de avansată o idee de a prelua această carieră de cel care foloseşte cărbunele“, a explicat Medinţu. CET Govora este printre marii datornici la CE Oltenia, peste 100 de milioane de lei.

Sindicaliştii din zonă cred că ceea ce se întâmplă la Vâlcea şi Mehedinţi este o formă de restructurare la nivelul CE Oltenia. Ilie Păunescu a declarat că la Berbeşti sunt 1200 de angajaţi, după ce au preluat câţiva şi de la Seciuri, carieră închisă recent. „Am auzit şi eu că se discută această variantă. Să vedem dacă se va putea. Şi CET-ul face analize, nu pare dispus să preia. Oamenii nu mai au speranţă. La prigoana care este acum în complex... Au pierdut prime, au pierdut la salariu, au pierdut cota de cărbune. Este o execuţie politică. Să nu mai meargă nimic în ţara asta, doar ce vrea partidul de la guvernare“, a declarat Ilie Păunescu.

Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: