CE Oltenia schimbă planul de restructurare. “A fost foarte bine primită această propunere”

Complexul Energetic Oltenia își modifică planul de restructurare pentru a se încadra în pretențiile celor de la Comisia Europeană. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, a primit bine noile propuneri. „Dânsa a primit propunerea de modificare și ajustare a planului și a fost foarte bine primită această propunere, chiar ni s-a spus că e un pas mare înainte”, a spus ministrul la o conferință pe teme de energie.

Comisia a cerut măsuri pentru ca societatea să poate încheia contracte de vânzare a energiei pe termen mai lung, de patru - cinci ani. În acest sens, compania a prezentat un plan de acțiune care să conducă la încheierea de contracte bilaterale de vânzare de energie electrică pe termen lung.

CE Oltenia caută și sprijinul unor bănci care să susțină contribuția proprie a CE Oltenia la efortul de restructurare. De asemenea, au loc discuții cu reprezentanții Fondului Proprietatea, acționar minoritar cu o cotă de 21,5%. Fondul ar trebui să susțină și el efortul companiei de a se restructura.

Observații au fost și cu privire la faptul că renunțarea la cărbune s-ar face prea lent, dar în spațiul public nu au apărut informații cum că anumite cariere miniere sau grupuri energetice s-ar închide mai devreme.

Planul de restructurare a CE Oltenia a fost făcut de o asociere având ca lider Pricewaterhouse Coopers Management Consultants, din care au mai făcut parte Global Industrial Consult, 4C Project Consulting, Ludan Engineering, Pado Group Infrastructures, Energobit Control Systems. CE Oltenia a plătit aproape 4,4 milioane de lei pentru acesta. (A.A.)

Vizualizări: 7,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: