Manu Tomescu: Protestul va continua și săptămâna viitoare

Protestul minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia va continua de luni, pentru a șaptea săptămână la rând. Zeci de oameni pichetează Prefectura Gorj pentru a cere reducerea vârstei de pensionare a celor care lucrează în condiții grele.

Manu Tomescu, protestatar și vicepreședinte al Sindicatului Energia Rovinari, a spus că prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a făcut demersuri pe lângă miniștrii liberali pentru acest proiect. “PNL deține portofoliile Ministerului Energiei, Ministerului Muncii și Ministerului Finanțelor, ministere care vor face raportul guvernului pe proiectul nostru din Comisia de Muncă. Rareș Bogdan a promis și chiar a avut discuții telefonice cu mai mulți factori de decizie din guvern, chiar în prezența noastră, pentru a ne susține proiectul de modificare la legea pensiilor și prinderea minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă”, a transmis Manu Tomescu într-o postare.

Acesta a spus că vor continua discuțiile cu liderii politici. “Toate aceste discuții le vom avea ori de câte ori vom avea ocazia, dar nu le vom crede ca atare până când proiectul de lege nu va fi adoptat în Camera Deputaților, promulgat de Președinte României și publicat în Monitorul Oficial! De aceea PROTESTUL de pichetare a Prefecturii Tg-Jiu va continua și săptămâna viitoare, indiferent de promisiunile făcute la aceste întâlniri”, a mai spus liderul sindical.

Vizualizări: 2,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: