CE Oltenia şi alte firme din energie, sponsorii unui vice PSD

Complexul Energetic Oltenia, Romelectro şi Meximpex sunt doar câteva firme care au sponsorizat anul trecut firma Codruţei Florescu, soţia vicepreşedintelui de la Consiliul Judeţean şi PSD Gorj, Ciprian Florescu. Pe listă apar şi mai multe primării. Datele apar în declaraţia de interese depusă de Ciprian Florescu. Celălalt vicepreşedinte, liberala Mădălina Ciolocoi, nu a avut contracte cu statul. De remarcat că vineri, 27 iunie, în şedinţa CJ Gorj vor fi puse în discuţie mandatele celor doi, PSD dorind revocarea Mădălinei Ciolocoi şi opoziţia revocarea lui Florescu.

Între cei doi vicepreședinți există o diferență din punct de vedere financiar, iar aceasta este categoric în favoarea pesedistului Ciprian Florescu. Soția acestuia, Codruța Florescu, cunoscută prezentatoare tv și de spectacole folclorice, are o firmă care în cursul anului trecut a derulat mai multe contracte cu autorități publice din județ, atribuite prin încredințare directă, de menționat fiind că mare parte din bani au mers la artiștii care au evoluat pe scenă. Astfel, Primăria Fărcășești a derulat un contract de 10.000 de lei cu firma „Cultadalis-Mar” SRL, pentru perioada 16 ianuarie – 15 martie 2013, precum și unul de 20.000 de lei, în septembrie, când, de Sfânta Maria Mică în localitate sunt organizate spectacole de muzică populară.

Complexul Energetic Oltenia a derulat și el un contract de 20.000 de lei cu firma soției lui Ciprian Florescu, contractul fiind unul de sponsorizare, încheiat pe 26 februarie anul trecut. Pe 23 octombrie 2013 și Romelectro SA, firmă ce derulează contracte cu CE Oltenia, a încheiat un contract de sponsorizare de 10.000 de lei cu firma Codruței Florescu, la fel ca și Meximpex SRL București, o altă firmă ce are afaceri în mineritul din Gorj. De remarcat ar fi şi faptul că Romelectro şi Meximpex sunt companii cu capital privat şi Ciprian Florescu nu avea obligaţia să declare contractele cu acestea.

Primăriile din Glogova și Aninoasa apar și ele pe lista autorităților locale ce au derulat contracte prin încredințare directă cu „Cultadalis-Mar” SRL, sumele din contracte fiind de 10.100 lei și, respectiv, 12.269 lei, de remarcat fiind faptul că pe listă nu prea se regăsesc primari PSD...

Diferențe și asemănări între vicepreședinți

Aflați la primul lor mandat de vicepreședinte, Mădălina Ciolocoi și Ciprian Florescu sunt pe punctul de a afla care dintre ei pierde la sfârșitul acestei săptămâni postul râvnit de atâția alți aleși județeni. Citind declarațiile de avere ale celor doi, făcute publice zilele acestea, oricine poate observa că în 2014 ambii vicepreședinți s-au împrumutat, banii fiind luați, probabil, în perioada în care USL o ducea bine mersi, iar eventuala restituire a creditelor nu părea a fi o problemă.

Ciolocoi s-a împrumutat prin soțul său cu 50.000 de lei de la Banca Transilvania, banii trebuind restituiți în următorii cinci ani. Vicepreședinta liberală mai are de restituit până anul viitor un împrumut de tip CAR luat de la Învățământ de 15.000 de lei, culmea fiind că, anul acesta, și Ciprian Florescu s-a împrumutat în același loc tot cu aceeași sumă și tot pentru o perioadă de trei ani. Vicepreședintele din partea PSD a scos însă mai mulți bani de la CAR pentru că și soția sa a făcut un împrumut de 25.000 de lei, tot pe trei ani. Prin conturi, Florescu nu are nici un leu, e tot proprietar de Dacia Sandero ca și în anii trecuți, iar la imobiliare nu a făcut nicio achiziție nouă. Mădălina Ciolocoi, în schimb, are 10.000 de lei pe un card bancar, câte 2800 de lei pe alte două carduri și o descoperire de 5000 de lei pe un alt card, al soțului, familia fiind în continuare proprietară a unui Oltcit…

La capitolul venituri, cei doi vicepreședinți sunt aproape egali, diferența făcând-o un singur leu, pe care îl încasează în plus Mădălina Ciolocoi. Aceasta a avut anul trecut venituri de 49417 lei, în timp ce Florescu a luat de la Consiliul Județean o leafă de 49716 lei. Acesta recuperează însă diferența respectivă cu ajutorul soției, care, ca profesor la Palatul Copiilor a fost plătită cu circa 20.000 de lei, din alte colaborări strângând încă vreo 12.000 de lei. Soțul Mădălinei Ciolocoi lucrează și el la Palatul Copiilor, dar veniturile sale sunt de numai 15.000 de lei. De menționat și că fiecare vicepreședinte al CJ Gorj are acasă câte o fetiță, alocația în cazul celor mici fiind, evident, egală, de 504 lei pe tot anul trecut.

Scaunele lui Florescu și Ciolocoi, scoase din nou la bătaie

Consiliul Județean a publicat dispoziția prin care președintele Ion Călinoiu convoacă pentru vineri, 27 iunie, la ora 10, o ședință în care consilierii trebuie să decidă în privința „schimbării” din funcție a Mădălinei Ciolocoi și a „revocării” de pe post a lui Ciprian Florescu. Ciolocoi are onoarea de a figura la primul punct al ordinii de zi, semn clar că PSD vrea să testeze mai întâi rezistența coaliției care s-a format acum două săptămâni contra sa. De PPDD depinde ieșirea din schemă a vicepreședintei liberale, dar și rămânerea pe post a vicepreședintelui PSD, Ciprian Florescu fiind demis la ședința considerată ilegală și în cadrul căreia PNL, PDL și PPDD s-au coalizat reușind ceea ce n-a văzut Gorjul niciodată după 1989.

Ședința de vineri mai are pe ordinea de zi și schimbarea membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică, dar și componența comisiilor de specialitate din Consiliul Județean, adică exact ce au votat și consilierii noii majorități la ședința „ilegală”. Rămâne de văzut dacă vineri majoritatea respectivă se menține sau dacă PSD face rost de voturile necesare pentru a se păstra la putere, mai ales că PPDD Gorj are o conducere interimară, președinta filialei, deputatul Niculina Mocioi, fiind demisă după decizia de a se ralia cu PNL și PDL la nivel de județ.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: