Pungan află în două săptămâni dacă este vicepreşedinte

Hotărârile aprobate în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean convocat de opoziţia din Gorj se află deja pe masa secretarului judeţului. În aproximativ două săptămâni, Marian Pungan de la PP-DD va afla dacă este sau nu vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, el fiind votat de majoritatea consilierilor, într-o şedinţă nerecunoscută de PSD.

Opoziţia a înregistrat ieri dosarul şedinţei de vineri. Hotărârile au fost semnate de către Mădălina Ciolocoi, cea care a prezidat şedinţa. „Hotărârile adoptate vineri îşi urmează calea legală. Dosarul de şedinţă, sigilat, cu lista de prezenţă, hotărârile, procesul verbal, inclusiv procesele verbale de la numărătoarea voturilor şi buletinele de vot, a fost depus la Registratură, urmându-şi circuitul firesc prin Consiliul Judeţean. Domnul Pungan îşi va exercita atribuţiile din momentul în care va primi comunicarea din partea Consiliului Judeţean”, a declarat Mădălina Ciolocoi.

La puţin timp de la înregistrare, dosarul a ajuns la secretarul judeţului. Cristina Rădulea Zamfirescu are la dispoziţie trei zile pentru a se pronunţa, urmând ca în cel mult 10 zile să transmită dosarul către prefect. „Am primit dosarul şi am început deja să lucrez la punctul de vedere. Îmi menţin părerea privind nelegalitatea şedinţei de Consiliu Judeţean şi a hotărârilor aprobate. Mă voi pronunţa înainte de expirarea termenului legal şi voi asigura comunicarea către Instituţia Prefectului”, a declarat Cristina Rădulea Zamfirescu, secretarul judeţului.

În condiţiile în care prefectul va constata că hotărârea este nelegală,  va solicita Consiliului Judeţean revocarea sau modificarea acesteia. În cazul în care Consiliului Judeţean nu va respecta decizia, prefectul poate introduce acţiune în contencios administrativ. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, în aproximativ două săptămâni ar trebui să se rezolve această problemă. Cristina Rădulea Zamfirescu spune că va introduce pe ordinea de zi a şedinţei următoare, hotărârile aprobate vineri de opoziţie. „Voi mai încerca o corespondenţă cu grupurile politice. Îi voi întreba pe reprezentanţii acestora dacă doresc sau nu ca proiectele respective să fie introduse pe ordinea de zi. Dacă înţeleg că este vorba despre nişte hotărâri inexistente ar trebui să le mai voteze o dată”, a precizat secretarul judeţului.

NEÎNCREDERE

Mădălina Ciolocoi, preşedintele de şedinţă, nu a mai aşteptat ca dosarul să fie transmis prefectului de către secretarul judeţului, ci i-a anticipat un punct de vedere. Liderii opoziţiei spun că nu au avut încredere în juriştii lui Ion Călinoiu. „Pe lângă dosarul depus la Registratura Consiliului Judeţean, a mai fost depus încă un dosar la prefect pentru a i se cere un punct de vedere scris în privinţa legalităţii şedinţei, punct de vedere pe care îl vom ataca sau nu în contencios administrativ. Având în vedere abuzurile care s-au făcut până acum, nu am avut încredere că dosarul va ajunge la prefect în termenul legal”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul PDL Gorj.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: