CE Oltenia, singurul acţionar care finanţează Pandurii

Complexul Energetic Oltenia a plătit clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu un milion de euro, sumă care reprezintă aportul de capital adus în calitate de asociat la club. Dacă CE Oltenia şi-a respectat din timp angajamentele, nu acelaşi lucru se poate spune şi de ceilalţi asociaţi: Artego, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu. 

Conducerea clubului spune că există şanse ca până la începerea noului campionat să primească o parte din bani. “Am avut o şedinţă de AGA. Artego urmează să ne vireze o parte din această sumă. La fel şi Consiliul Judeţean. Acum câteva săptămâni a fost făcută o şedinţă în care au spus că în această perioadă, până la începerea campionatului, urmează să vireze o parte din sumele cu care s-au angajat să contribuie la bunul mers al clubului”,a declarat Mihai Prunariu, preşedintele clubului.

Totodată, Prunariu spune că USMO a fost exclusă din AGA de către ceilalţi membri. “Probabil urmează un proces în instanţă pentru că am văzut declaraţiile USMO că o să ne dea în judecată. A fost decizia AGA pentru că a încălcat două puncte din statut. În primul rând că nu a dat niciun ban nici anul trecut, nici anul acesta. În al doilea rând se aflau într-un litigiu cu clubul pe o speţă care nu mai era de actualitate şi nu renunţaseră la proces”, a precizat Mihai Prunariu.  

Până în luna ianuarie, clubul a primit circa 2.2 milioane de euro de la UEFA, însă banii au fost cheltuiţi până în luna martie, spune Mihai Prunariu. După această dată, au mai intrat alţi 393 mii de euro. În luna iunie au mai intrat în contul clubului circa 1 milion de euro din drepturile de televiziune.

BUGET

Conducerea clubului de fotbal prognozează pentru perioada 2014-2015 un buget de circa 5.5 milioane de euro. “Acesta este defalcat astfel, 2.5 milioane euro-aportul asociaţilor, 2 milioane euro din drepturile TV, şi aici am pierdut un pic pentru că a fost o nouă reîmpărţire a drepturilor TV, şi 1 milion de euro din alte venituri”, a precizat Mihai Prunariu.  

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: