CE Oltenia trimite mii de mineri în şomaj tehnic

Câteva mii de angajaţi ai CE Oltenia, de la carierele Roşiuţa, Lupoaia şi Rovinari vor întra în şomaj tehnic timp de 5 zile începând cu data de 6 iulie. Decizia a fost luată în şedinţa de Directorat de vineri, 26 iunie. Motivul invocat de administraţie este lipsa de desfacere a cărbunelui.

Administraţia CE Oltenia a găsit o variantă astfel încât să nu renunţe la schimbul III la carierele din zona Motru şi Rovinari, care se confruntă cu un surplus de materie primă. Directorii complexului au luat decizia de a trimite acasă cu 75% din salariu toţi angajaţii acestor cariere timp ce 5 zile. “În ceea ce priveşte programul de lucru, Directoratul a stabilit vineri, în urma consultării cu sindicatele, pentru UMC Roşiuţa, UMC Lupoaia şi UMC Rovinari, adică Poiana şi Gârla, începând din data de 6 iulie până pe 10 iulie, 5 zile de şomaj tehnic. Măsura este pentru începutul lunii iulie datorită faptului că nu există desfacere de cărbune”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

În consultările cu sindicatele, directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a spus liderilor sindicali că nu exclude nici posibilitatea ca minerii de la aceste cariere să intre în concediu fără plată, însă nu s-a luat până acum o decizie în acest sens. Nu este pentru prima dată în acest an când angajaţii CE Oltenia sunt trimişi acasă în şomaj tehnic. În ultimele luni, inclusiv salariaţii TESA au stat acasă câteva zile fiind plătiţi pentru respectiva perioadă nelucrată cu 75% din salariu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: