CE Oltenia vrea să recupereze banii din “afacerea Chișcani”

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor analiza în ședința din februarie oportunitatea achiziționării unor servicii de consultanță și evaluare, dar și a unor servicii de consultanță juridică, în vederea recuperării pierderilor din “afacerea Chișcani”. Este vorba despre preluarea de către CE Oltenia, în 2013, a unor grupuri pe gaze ale termocentralei din Brăila, grupuri care nu au funcționat niciodată, dar au generat costuri de peste zece milioane de euro. Mai mult, Curtea de Apel Craiova a constatat la finalul anului trecut nulitatea hotărârii din 2013 prin care au fost preluate grupurile de la Chișcani, astfel că acestea trebuie date înapoi, iar banii recuperați.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la CE Oltenia va avea în ședința din 10 februarie pe ordinea de zi cinci puncte referitoare la afacerea Chișcani. Acționarii vor lua act de decizia instanței privind nulitatea hotărârii din septembrie 2013, prin care au fost preluate grupurile de la Chișcani printr-o procedură de dare în plată, dar vor fi făcute și demersuri pentru notificarea Consiliului Concurenței. Va fi suspendată și o hotărâre din 2015, prin care CE Oltenia își propusese să facă demersuri pentru vânzarea activelor de la Chișcani.

Alte două puncte vizează contractarea unei firme care să evalueze sumele de recuperat, dar și a unei firme de consultanță juridică pentru stabilirea modului în care banii ar putea fi recuperați. Afacerea s-a făcut în perioada în care Complexul Energetic Oltenia era condus de Laurențiu Ciurel.

Când a preluat grupurile pe gaze de la Chișcani, CE Oltenia a șters datorii de 28,7 milioane de lei pe care le avea de plătit Electrocentrale Galați, către care a mai plătit în plus 8,1 milioane. În cele trei luni din 2013 ulterioare preluării și în 2014, sucursala de la Chișcani a avut pierderi de 18 milioane de lei, iar pierderile au continuat și în anii următori. (A.A.)

Vizualizări: 2,841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: