Control ANAF la CE Oltenia

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus joi într-un interviu pentru HotNews că în această perioadă are loc o inspecție a Ministerului Finanțelor la Complexul Energetic Oltenia. Verificarea trebuie să clarifice dacă prejudiciile menționate în urma controalelor dispuse în ultimii doi ani de ministrul Energiei și premier sunt reale sau nu.

Este vorba de prejudicii de peste 600 de milioane de lei noi. Ministrul Virgil Popescu a spus că societatea are nevoie de un credit de 1,2 miliarde pentru a supraviețui, dar înainte de asta vrea să știe dacă banii sunt gestionați corect la Complexul Energetic Oltenia.

“Se desfășoară o inspecție a ministerului Finanțelor (...) Când prejudiciile vor fi confirmate de ANAF, va trebui să luăm măsuri ferme, cred că în 2-3 săptămâni. Dacă sunt persoane responsabile, le vom trage la răspundere. Vorbim de un ajutor de salvare de peste un miliard, în condițiile în care mai mult de jumătate sunt prejudicii”, a spus ministrul Virgil Popescu în interviu.

Acesta a făcut referire și la faptul că mandatele directorilor expiră în acest an și este nevoie de o nouă procedură de selecție. (A.A.)

Vizualizări: 4,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: