Solicitările FNME pentru noul contract colectiv din CE Oltenia

Federația Națională Mine Energie are mai multe teme de negociere pentru noul Contract Colectiv de Muncă al celor 13.000 de salariați din Complexul Energetic Oltenia.

Una din solicitări ar fi, potrivit președintelui Dumitru Pîrvulescu, introducerea în salariu a sporului de producție obținut în urma grevei de anul trecut. Este vorba de un spor de până la o mie de lei brut pe lună, care ar putea fi pierdut în cazul intrării companiei în insolvență. “Haideți să băgăm niște sporuri în salarii, dincolo de ce vom obține, pentru a securiza oamenii, că vin vremuri grele”, a spus Pîrvulescu la TV Sud.

O altă solicitare a FNME este creșterea valorii voucherelor de vacanță la nivelul salariului minim brut din acest an.

Discuții vor fi și legate de bonurile de masă. A trecut deja de Senat un proiect referitor la majorarea bonurilor la 20 de lei pe zi, legea nefiind încă în vigoare.

FNME mai solicită creșteri salariale, dar și reducerea diferenței între clasa cea mai mică și clasa cea mai mare pe aceeași meserie. În prezent sunt salariați care fac aceeași muncă, dar salariile sunt extrem de diferite, pentru că unii sunt pe clasa maximă, iar alții pe clasa minimă. Negocierea CCM va începe pe 6 februarie. (A.A.)

Vizualizări: 4,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: