Ce păţanii au candidaţii USR în campania din Gorj

Uniunea Salvaţi România (USR) se aşteaptă la un scor cu două cifre la alegerile parlamentare în Gorj. Sergiu Dîrnu, candidatul USR la Camera Deputaţilor, a fost în localităţile din Gorj şi a stat de vorbă cu oamenii. Susţine că gorjenii au auzit de USR şi Nicuşor Dan, chiar dacă partidul nu are structuri în Gorj şi nici în multe judeţe din ţară. Dîrnu mai spune că a întâlnit în judeţ şi oameni care aşteptau să fie răsplătiţi pentru votul lor.

Candidaţii USR sunt la prima experienţă şi la prima campanie electorală. Potrivit lui Sergiu Dîrnu, candidat la deputaţi, reacția oamenilor faţă de echipa de campanie este bună. „Se bucură că suntem tineri şi ne spun că s-au săturat de cei vechi. Sunt unii care sunt sceptici inițial, dar după ce discutăm puțin, își dau seama că nu suntem din categoria celor bătrâni și răi și devin amabili şi ne încurajează“, a spus acesta.
Totuşi, unii dintre alegători nu au uitat practicile politicienilor, spune Sergiu Dârnu: „Am întâlnit și persoane care ne-au cerut bani pentru voturi şi atunci ne-am îndepărtat politicos de ei. Alții mi-au cerut să le fac cinste cu o bere. Dar, per total, feedback-ul primit este foarte bun“.
Chiar dacă USR este un partid apărut recent, gorjenii au auzit de acesta şi de liderul Nicuşor Dan. „Partea frumoasă este că majoritatea a auzit de USR. Sigur, au fost și unii care nu știau, dar când le ziceam de Nicușor Dan își dădeau seama despre ce e vorba“, explică Dîrnu.
USR dat publicităţii un sondaj din care rezultă că ar fi pe locul al doilea pe ţară, înaintea PNL, diferenţa fiind de un procent. Sergiu Dîrnu spune că şi cifrele din Gorj sunt bune. „Anticipăm un scor în două cifre. Suntem în teritoriu să ne vedem cu oamenii, dar ne ajută mult şi campania naţională. Am primit nişte analize statistice şi prognoze şi toate indică un scor de peste 10% pe Gorj“, a declarat Sergiu Dîrnu.
Echipa de campanie este formată din tineri voluntari, mulţi prieteni ai lui Sergiu Dîrnu. „Oamenii se bucură când ne văd, cel mai amuzant era când se apropiau de noi când lipeam afişe. Îi îndemnam să voteze cu tânărul de pe afiş, iar apoi se mirau şi râdeau când vedeau că fix candidatul era cel care îşi lipea afişele”, a spus tânărul de 27 de ani cu mari şanse de a fi deputat de Gorj.
RECRUTARE
USR selectează în această perioadă oameni care să reprezinte partidul în secții. „Avem deja câteva zeci de persoane care s-au înscris pentru a fi delegați şi până pe 2 decembrie ne dorim să acoperim toate cele 332 de secții, dacă va fi posibil“, a spus Sergiu Dîrnu. Informaţii pot fi cerute la sediul de campanie al USR din Str. Dobrogeanu Gherea nr. 5, lângă Registrul Comerțului.
SONDAJ
Ultimul sondaj realizat la comanda Uniunii Salvați România arată că PSD are 40%, USR 19%, PNL 18%, iar ALDE și PMP câte 7%. Practic, partidul lui Nicușor Dan l-a depășit pe cel condus de Alina Gorghiu.

Vizualizări: 3,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: