Ce planuri are un primar ca să reducă factura la gaze

Facturile foarte mari la gaze au pus pe jar autoritățile locale din comuna gorjeană Turburea. Primarul caută soluții pentru a reduce aceste cheltuieli care au cam sărăcit bugetul primăriei. Faptul că în iarna aceasta factura la gaze a fost dublă l-a determinat pe primar să ia măsuri.

Primarul din comuna Turburea a rămas șocat când a văzut factura pe o lună la gaze. ”Facturile la gaze sărăcesc efectiv bugetul primăriei. Este adevărat că sediul nou, în care ne-am mutat, este destul de mare, dar nu ne putem permite să plătim lunar la gaze aproximativ 10.000 de lei în contextul în care în anii trecuți nu depășeam 5.000 de lei. Mă gândesc serios să anvelopăm primăria și să montăm și câteva panouri solare sau, de ce nu, chiar o centrală pe lemne sau peleți”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Autoritățile locale din Turburea iau în calcul și un sistem de încălzire pe lemne. „Vreau să vă spun că am avut mare noroc la școala de la Poiana, pentru că nu am renunțat le încălzirea cu lemne. Aici toată iarna am cheltuit 3.500 de lei și de aceea mă gândesc și pentru primărie la o centrală pe lemne. Ne descurcăm la ușor”, a mai spus primarul din Turburea.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: