Prigoria, comuna cu primul caz de Covid din România, dar fără alte infectări

Situație dificilă pentru primăriile din Gorj. Pandemia le-a subțiat bugetele. Banii s-au dus pe hrana celor aflați în autoizolare, pe substanțe dezinfectante, măști ori acțiuni pentru dezinfecție. În comuna gorjeană Prigoria, unde a fost confirmat primul caz de Covid 19 din România, nu au mai fost raportate noi îmbolnăviri în ultimele trei luni. Autoritățile au ajuns și aici la fundul sacului.

În comuna Prigoria, primul caz de coronavirus a rămas și singurul confirmat de la debutul pandemiei. Au mai fost însă localnici în autoizolare după ce s-au întors din străinătate, dar niciun alt caz confirmat cu Covid 19.

Cu toate acestea, situația de criză a generat costuri mari și neprevăzute. Toate, suportate de primărie. „Noi nu am mai avut cazuri de la acea persoană. Am mai avut în autoizolare, dar bolnavi cu coronavirus nu am mai avut și acest lucru este minunat. Aproape că s-a oprit timpul în loc. Totuși noi am încercat să depășim aceste momente dificile. Au fost necesare alte fonduri pe care să le alocăm pentru această situație din bugetul local. Este important să regândim strategia de dezvoltare a acestei comune astfel încât să avem amenajate niște spații pentru situațiile problemă. Toate statisticile spun că această epidemie este puțin probabil să se stingă în următoarele luni și trebuie să ne găsească mai pregătiți decât primul val mai ales la nivelul autorităților publice”, a declarat Iuliana Iliescu, primarul din Prigoria.

Cu toate acestea, primarul a adăugat că are stocuri suficiente de materiale de protecție și dezinfectanți în primărie. „Am cheltuit pentru strictul necesar. Bugetul era deja conturat, aprobat și nu aveam rezerve deosebite pentru a aloca sume importante acestei situații. Am încercat să gestionez fiecare leu să nu facem cheltuieli inutile. Avem stocurile de dezinfectanți necesari pentru trei, patru săptămâni. Am cumpărat măști”, a mai spus Iliescu, la TV Sud.

Vizualizări: 916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: