CE Oltenia: 500 de angajaţi, zilnic, în concediu medical

Situaţie alarmantă în rândul minerilor şi energeticienilor. În fiecare zi, cel puţin 500 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia se află în concediu medical. Din cauza bolilor şi a vârstei înaintate, cu greu poate fi asigurat programul de lucru la foc automat. Se lucrează în cariere şi termocentrale, şapte zile din şapte.

Angajaţii companiei energetice fac faţă tot mai greu programului continuu. Sunt sute de cereri de concedii medicale care ajung pe masa şefilor din CE Oltenia. „Lucrăm la şapte zile pe săptămână şi trebuie să le acordăm repaosul săptămânal la salariaţi. Intervine o problemă la fel de mare cu aceste repaosuri. Avem şi situaţia generată de vârstă şi de condiţiile de muncă din cariere, respectiv incapacitatea temporară de muncă. Zilnic, aproape 500 de salariaţi sunt în concediu medical. Cineva trebuie să-i înlocuiască”, a explicat Sorin Olaru, directorul de Resurse Umane din cadrul CE Oltenia.

Programul de şapte zile din şapte este asigurat din ce în ce mai greu. În prezent, peste 13 mii de persoane mai sunt pe statul de plată al companiei energetice. „În termocentrale şi, în acest an, şi în activitatea minieră se întâmplă acest lucru, trebuie să asigurăm funcţionarea la şapte zile. Asigurăm funcţionarea la şapte zile cu cinci salariaţi pe postul respectiv. Dacă până acum, cinci salariaţi puteau acoperi această activitate şapte zile din şapte, datorită numărului de zile libere acordat de Codul Muncii, concediului de odihnă suplimentar şi datorită concediilor medicale, o să fie nevoie de al şaselea angajat care să acopere această tură”, a mai transmis Olaru.

Vizualizări: 2,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: