Doi şefi de promoţie, angajaţi la CE Oltenia

Doi tineri, absolvenţi ai Universităţii din Petroşani, sunt, de luna trecută, angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia. Aceştia au fost şefi de promoţie şi vor porni în sistem de la munca de jos. Lucrează în Carierele Peşteana, respectiv Roşia.

Cei doi tineri sunt gorjeni care au absolvit în vară. „Chiar luna trecută am angajat doi tineri, absolvenţi ai Facultăţii din Petroşani, şefi de promoţie, în activitatea de exploatări la zi şi în activitatea de transport. Au fost angajaţi la Cariera Peşteana şi la Cariera Roşia. Cu surprindere vă spun că şefii de promoţie de la Petroşani au fost gorjeni. Sunt din Bumbeşti-Jiu, respectiv Țicleni. Au optat să meargă în carieră şi să parcurgă toate etapele de pregătire profesională”, a transmis Sorin Olaru, directorul de Resurse Umane din cadrul CE Oltenia.

Astfel de angajări vor continua în perioada următoare, pentru că vârsta medie a salariaţilor din compania energetică ajunge la aproape 50 de ani. „Suntem la 49,6 ani media de vârstă şi este singura soluţie ca, pentru următorii 15 ani, să putem să avem copii care să înveţe de pe urma oamenilor cu experienţă pe care îi avem astăzi. Dacă putem lua un tânăr absolvent, el va putea fi util abia peste doi ani şi trebuie să stea în spatele cuiva de la care să înveţe. An de an o să avem o politică bine pusă la punct pentru întinerirea forţei de muncă din companie”, au fost asigurările venite de la directorul general al CEO, Sorin Boza.

Vizualizări: 3,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: