CE Rovinari nu taie cotizaţia sindicatelor, fără consultare

Sindicatele din Rovinari nu au probleme cu administraţia, aşa cum se întâmplă la Turceni şi la SNLO. Directorul general Tiberiu Trotea respectă alocarea de 6,5 la mie din fondul de salarii către sindicate. CE Turceni a contestat prevederea din contractul colectiv de muncă în instanţă, iar SNLO a sistat plăţile.

Conducerea Complexului Energetic Rovinari a declarat ieri că încă nu s-a luat o hotărâre cu privire la cotizația de 6,5 la mie din fondul de salarii către sindicate. Tiberiu Trotea, directorul general al CE Rovinari, spune că se va consulta îndeaproape cu oamenii înainte de a lua o astfel de măsură. ”Nu pot să fac comentarii pe această temă. Nu m-am consultat îndeaproape cu oamenii și nu pot spune nimic deocamdată”, a declarat Tiberiu Trotea, directorul general al CE Rovinari.

Cert este că sindicaliștii de la Rovinari nu văd în ruptul capului posibilă una ca asta. Marin Golea, liderul Sindicatului Minerul Rovinari, a spus ieri că acțiunea de la Turceni nu are sorți de izbândă și că nu se teme de o astfel de măsură în unitatea de la Rovinari. ”Este o acțiune împotriva sindicatelor care nu are sorți de izbândă, avem prevedere în codul fiscal, în plus articolul 41 din Constituție spune că un contract de muncă este lege și trebuie respectat de ambele părți. Nu am de ce să mă tem pentru că aceste cheltuieli se fac cu verificarea strictă a administrației, cel puțin la Rovinari, și nu au de ce să facă acest demers”, a precizat Marin Golea, liderul Minerul Rovinari.

CE Rovinari are o cotă de 6,5 la mie raportat la fondul de salarii, CE Turceni tot de 6,5 la mie iar SNLO de 6,7. Companiile virează acest fond către sindicate pentru o bună urmărire a respectării contractului de muncă însă de anul acesta Legea Dialogului Social nu mai are o astfel de prevedere.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: