Numire surpriză la Direcţia de Protecţie a Copilului

Consiliul Judeţean a numit-o pe Camelia Popescu în funcţia de director general interimar al DGASPC Gorj. Încă din prima zi, aceasta a anunţat că este interesată să participe la concurs. Camelia Popescu, fosta şefă a Biroului Strategii şi Programe de Dezvoltare, îi asigură de sprijinul său atât pe beneficiarii, cât şi pe salariaţii direcţiei.

Propunerea Cameliei Popescu pentru şefia DGASPC Gorj a şocat întrucât Ion Călinoiu anunţase că o va susţine pe directoarea adjunctă, Ninela Gruia. “Prin dispoziţie am numit-o temporar pe doamna Ninela Gruia, însă în perioada de la numire şi până în prezent am făcut o analiză a activităţii instituţiei, în urma căreia am ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemelor de la DGASPC este doamna Camelia Popescu”, a precizat Ion Călinoiu.

Camelia Popescu lucrează în cadrul instituţiei din data de 8 decembrie 1997, fiind şefa Biroului Strategii şi Programe de Dezvoltare. Camelia Popescu ocupă funcţia de director general interimar al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj începând de vineri, 27 ianuarie. Aceasta a fost singura propunere a Consiliului Judeţean, numirea sa fiind  făcută cu aprobarea a 28 de consilieri. “Nu am altă propunere şi o consider pe aceasta ca fiind binevenită. Când am luat în calcul această variantă m-am gândit ca persoana care va conduce direcţia să fie agreată de cei care lucrează acolo”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Nici proiecte, nici discurs

Noul director s-a arătat extrem de emoţionat, atât de numirea în funcţie, cât şi de prezenţa presei, astfel că nu a putut să nominalizeze ce proiecte de viitor are în noua funcţie şi a ţinut un discurs extrem de emoţionat şi presărat cu unele dezacorduri. Iată mot-a-mot discursul proaspetei directoare: “ Ca şi proiecte de viitor, e foarte greu acuma… sunt foarte emoţionată şi e foarte greu acuma să-mi vină cu prioritate, ceva… care să, să mulţumească. Vor fi… dar asigur de întreaga mea sprijin (n.r. citatul e întocmai) şi comunicare, atât cu beneficiarii sistemului de asistenţă socială, printr-o comunicare externă cu instituţiile cu care voi colabora, dar în acelaşi timp voi avea şi o comunicare internă cu salariaţii direcţiei, care, cunoaşteţi că nu sunt puţini”. Deci, în rezumat, noul director nu are proiecte, însă, îşi propune o colaborare foarte bună cu beneficiarii serviciilor de asistenţă socială şi cu angajaţii direcţiei “care nu sunt puţini”.

Cu toate acestea, Camelia Popescu şi-a manifestat încă de pe acum intenţia de a-şi păstra postul şi după expirarea perioadei de interimat. “Mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean şi consilierilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Este o experienţă pe care vreau să o fructific în viitor".

ZVON

Gurile slobode susţin că, de fapt, Camelia Popescu nu este susţinută nici de Ion Călinoiu, ci de directoarea tehnico-economică din Consiliul Judeţean, Daniela Stricescu, cu care Popescu ar avea afaceri cu fonduri europene. Deocamdată, toate aceste informaţii rămân la nivel de zvon, cert este că noul director al DGASPC Gorj este susţinut şi de sindicatele din instituţie, liderul sindicaliştilor însoţind-o pe Camelia Popescu la şedinţa de consiliu judeţean. La şedinţă nu a participat însă Ninela Gruia, cea pe care Ion Călinoiu o nominalizase ca fiind viitorul şef al Direcţiei.

SUSŢINERE

Camelia Popescu a fost agreată atât de consilieri cât şi de angajaţii DGASPC Gorj. La rândul său, fostul director Constantin Preoteasa are numai cuvinte de laudă la adresa acesteia. “Camelia Popescu este cea mai bună alegere pe care o putea face Consiliul Judeţean. Este o persoană capabilă care cunoaşte foarte bine problemele instituţiei. Lucrează de foarte mult timp în sistem şi practic a crescut odată cu direcţia”, a declarat Constantin Preoteasa.

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: