Ce salarii vor avea noii angajaţi la Minprest

Treizeci de persoane din cele 360 vor fi angajate la Minprest în primă fază, a anunţat ieri directorul societăţii Gabriel Giorgi. Directorul firmei a menţionat că noii angajaţi vor avea salariu de 800 de lei.

Gabriel Giorgi, directorul Minprest, a declarat că societatea a încheiat contract de prestări servicii cu Sucursala Divizia Minieră şi poate da drumul la angajări. Toate contractele societăţii sunt valabile până la sfârşitul anului, iar în noiembrie încep negocierile pentru anul 2014. „O luăm pas cu pas. Mâine şi poimâine o să facă protecţia muncii şi apoi merg la locurile de muncă“, a spus Giorgi, explicând faptul că nu pot face instructajul mai mult de 30 de persoane odată. 

Directorul Gabriel Giorgi mai spune că săptămâna viitoare vor fi finalizate toate angajările, iar oamenii vor fi distribuiţi pe la toate unităţile miniere. Cât despre salariu, aceştia vor avea 800 de lei, cel mai probabil cu tot cu sporul de vechime. „Contractul Colectiv de Muncă nu ne permite să facem angajări pe salarii mai mari de 800 de lei pentru orice persoană care vine la Minprest“, a explicat directorul.

În data de 25 septembrie, Guvernul a aprobat un Memorandum pentru creşterea numărului de personal la Minprest cu 468 de salariaţi, ca urmare a extinderii activităţii societăţii. Compania va face doar 350 de angajări, diferenţa reprezentând persoane care au fost deja încadrate în muncă. Săptămâna aceasta ar putea fi aprobat şi bugetul Minprest de către Ministerul de Finanţe.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: