CEO nu vrea să spună cu cât sponsorizează simpozionul din SUA

Conducerea CE Oltenia este sponsorul principal al unui simpozion ce va avea loc astăzi și mâine în capitala Statelor Unite ale Americii, dar nu vrea să spună câți bani a dat. Chiar dacă Pandurul a solicitat informații privind banii pe care-i cheltuiește CEO cu acest forum, răspunsul nu a venit. Pe site-ul companiei a fost postată o informare de câteva rânduri, menită să amplifice confuzia.

Răspunsul CE Oltenia este cel puțin neserios și este o dovadă de lipsă de transparență. “Complexul Energetic Oltenia nu sponsorizează nicio persoană fizică sau juridică pentru deplasarea în SUA, în vederea participării la US Romania Business Forum - octombrie 2013. CE Oltenia nu a făcut astfel de sposorizări nici pentru alte cazuri similare”, explică CE Oltenia, sugerând totodată că cei trei directori din companie merg pe banii lor. Este vorba despre directorul general Laurențiu Ciurel, directorul SE Turceni Corneliu Dițescu și directorul Diviziei Dezvoltare Ion Petroniu.

Niță, invitat special

Reamintim că CE Oltenia este sponsorul principal al unui forum ce va avea loc la Mayflower Renaissance Hotel din Washington. În cadrul acestei întâlniri, Laurențiu Ciurel va prezenta compania posibililor investitori, în contextul listării pe bursă din 2014. Deși CEO nu a comuniat cu cât sponsorizează simpozionul, alte companii de stat şi private din sectorul energetic românesc s-au mulţumit cu statutul de sponsor „platinum”, echivalent cu o contribuţie de 10.000 de euro, „golden” – 5.000 de euro sau „silver” – 2.500 euro. 

La acest simpozion, potrivit programului, invitatul special pare să fie ministrul delegat al Energiei, Constantin Niță. Întrebat despre acest aspect, Niță a negat, inițial, faptul ca CEO ar fi sponsor, dupa care a afirmat că "directorii generali numiți prin contracte de mandat au dreptul să-și aloce fondurile necesare cum doresc". "Este un informație greșită ca CEO este sponsorul principal al evenimentului. Ministerul nu se ocupa de organizarea acestui forum. Directorii generali numiti prin contracte de mandat au dreptul să-și aloce fondurile necesare cum doresc. Nu ministerul se duce să-i controleze dacă se duc într-o țară sau alta", le-a spus Niță jurnaliștilor de la Hotnews. În SUA va merge într-o vizită oficială și premierul Victor Ponta.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: