Ce salariu va avea managerul privat de la SNLO

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) pare să fie printre primele zece companii care vor avea management privat. Manageri privaţi vor trebui sa reducă pierderile companiilor de stat si, daca este posibil, sa încerce sa le aducă pe profit. In funcţie de rezultate, managerii vor primi salarii si prime care ar putea ajunge la câteva milioane de euro. Spre exemplu, la SNLO, noul manager va avea un salariu de peste 25.000 de euro. Potrivit documentului, in afara salariului, managerul ar urma sa primească si o cotă din profitul net al companiei.

Acest lucru s-ar putea întâmpla doar daca profitul va fi mai mare decât cel înregistrat in exerciţiul financiar precedent si cel puţin egal cu cel prevăzut in criteriul de performanta.

Totuşi, cota pe care ar primi-o managerul nu poate depăşi 3,2% din valoarea absoluta a profitului net. Econtext a calculat cât ar încasa managerul privat de la SNLO. Este vorba despre  25. 830 de euro. În prezent, Daniel Burlan, directorul SNLO, are un salariu de maxim 4000 de lei noi, adică 1000 de euro

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: