Ce şanse au minerii să aibă venituri mai mari anul acesta

Liderii de sindicat din CE Oltenia vor sta la aceeaşi masă pentru a discuta un act adiţional la Contractul colectiv de muncă. Dezmembrarea mişcării sindicale din CE Oltenia face ca aceste drepturi să fie negociate cu o întârziere de o jumătate de an. Practic, tot ce vor obţine liderii la negocierile din iulie va fi acordat doar până în decembrie. Liderul sindical Dan Pârvulescu speră că se va reuşi negocierea unor drepturi pe o perioadă mai mare de timp. În decembrie ar trebui să înceapă negocierile pentru următorul contract colectiv de muncă. Pârvulescu spune că vor cere creşterea salariilor şi drepturile din pachetele de performanţă.

Bugetul pe 2014 al companiei a fost aprobat, iar până la începerea discuţiilor dintre lideri şi administraţie nu mai este mult. Deocamdată singurul lucru cert este că această comisie de negociere va avea 16 membri. Reprezentanţii Federaţiei Univers susţin că organizaţia lor va fi reprezentată de 12 membri, iar Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) de doi membri şi încă doi de la celelalte organizaţii sindicale. FNME se aşteaptă însă să primească dreptul de a avea în comisie 4-6 membri.

Negocierile vin cu o întârziere de şase luni, iar potrivit lui Dan Pârvulescu, FNME va cere o creştere a salariilor, cotele de cărbune şi energie şi primă de sfârşit de an. Pârvulescu a mai spus că speră că se va obţine posibilitatea de a negocia pentru o perioadă mai lungă de timp. „Sperăm să negociem pe o perioadă mai lungă pentru că pericolul este negocierea individuală. Din cauza fragmentării sindicatelor se poate ajunge la negociere individuală şi atunci va fi foarte grav“, a spus Pârvulescu, fiind sigur că într-o negociere directă cu angajatorul salariatul ar accepta orice.

Din comisia de negociere vor face parte aceiaşi lideri sindicali ca şi anul trecut: Ion Ruşeţ, Nicolae Bădiţa, Nelu Roşca, Marin Golea, Dan Pârvulescu, Constantin Mitrescu, Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Gabriel Căldăruşe, Aurel Nanu Mic, dar şi alte persoane din CE Oltenia.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: