Ce se întâmplă după expirarea termenelor și închiderea carierelor din CE Oltenia

Primele cariere vor fi închise până la sfârșitul anul, însă activitatea nu se va opri, explică directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan. El susține că după înfăptuirea datei la care sunt programate să fie închise, au loc diverse procese de punere în siguranță, care durează un an sau chiar doi, iar în această perioadă sunt înregistrate și producții de cărbune.

 Cariera Husnicioara din Mehedinți este singura care-și va închide orice activitate, dar la celelalte va continua producția de cărbune la un nivel foarte scăzut. ”Cariera Husnicioara este singura carieră care se poate opri instant. Restul carierelor, că e Peșteana, Lupoaia sau alte cariere, la momentul în care declarăm închiderea acestor perimetre există mai multe proces. Primul proces este de punere în siguranță a acelui perimetru, stabilitatea taluzelor, asigurarea bernelor de siguranță, scoaterea utilajelor pe o platformă accesibilă și așa mai departe. În această etapă va rezulta producție de cărbune deoarece utilajele vor excava în continuare, va trebui depusă masă minieră în vederea stabilității perimetrelor”, a declarat Daniel Burlan la Gorj TV. 


Astfel, susține directorul general al CEO, activitatea va mai dura până la doi ani. ”Deci procesul de închidere, chiar dacă începe la sfârșitul anului pentru cariera pe Peșteana sau Lupoaia, în funcție de dimensiunile carierei, va rezulta pentru un an sau doi în continuare un program de de producție cărbune, nu la nivelul maxim pentru care a fost proiectată, la un nivel mai mic, dar va fi în continuare activitate în unitate”, a declarat acesta.

Vizualizări: 3,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: