Amendă de 40 de mii de lei pentru mormanele de gunoaie de lângă centură

Un operator de salubritate a fost amendat cu 40 de mii de comisarii Gărzii de Mediu Gorj. Asta după ce ar fi depozitat deșeuri în condiții improprii pe un teren în apropierea șantierului centurii. În zonă, este un adevărat focar de infecție. Deși ar trebui să fie depozitate acolo doar deșeuri reciclate, în realitate, terenul este plin de tot felul de resturi aruncate la grămadă.

Controlul vine după ce câțiva oameni din zonă au sesizat neregulile către Garda de Mediu Gorj. Pandurul a publicat, în urmă cu două săptămâni, fotografii cu mormanele de gunoaie, iar autoritățile au anunțat verificări.

La finalul controlului, s-a stabilit că sacii cu deșeuri au fost duși acolo de o firmă care se ocupă de reciclarea de deșeuri și acolo ar trebui să le sorteze. În realitate, erau resturi aruncate la grămadă.

“Un alt operator economic care activează în domeniul reciclării deșeurilor din județul Gorj a fost verificat de comisarii Gărzii de Mediu. Încălcarea prevederilor legale a condus la aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 40 000 lei și notificarea Agenției de Mediu Gorj cu privire la condițiile improprii în care a fost autorizat să-și desfășoare activitatea”, a transmis Garda de Mediu Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: