Ce se va întâmpla când va fi Morega patriarh

Gestul președintelui liberal Crin Antonescu de a se retrage din fruntea PNL, dar și de a rămâne interimar la șefia partidului până la organizarea unui Congres Extraordinar, nu îl convinge pe fostul deputat Dan Morega de faptul că liberalii ar fi pe drumul cel bun, pentru a redeveni o forță politică.

Fostul șef al organizației din Gorj, un susținător al lui Călin Popescu Tăriceanu în ultima vreme, crede că Antonescu a greșit strategia, mai ales când a anunțat ieri că, în Parlamentul European, parlamentarii liberali se vor înscrie în grupul popularilor, acolo unde sunt și cei ai PDL, cele două partide urmând să colaboreze în perspectiva unificării forțelor de dreapta de pe scena politică.

„A făcut mutarea asta pentru că, probabil, a făcut o înțelegere cu Traian Băsescu pentru a fi susținut să candideze la Președinție din partea dreptei și, tot probabil, Băsescu să devină prim-ministru. Astea se vor întâmpla când voi fi eu Patriarh. PNL va avea extrem de mult de suferit dacă îl va realege pe Antonescu în fruntea sa. Demisia de ieri a lui Crin a fost o mascaradă pentru că tot el a rămas în fruntea partidului. Trebuia altcineva să preia conducerea pentru a organiza Congresul extraordinar. Îl apreciez, în schimb, pe Klaus Iohannis pentru că a procedat nemțește, a demisionat imediat cum a văzut că la el în oraș PSD a avut cele mai multe voturi. Mi se pare anormal ca un fanfaron ca Antonescu să mai candideze o dată la șefia partidului, după ce l-a adus unde l-a adus”, spune Morega.

Fostul președinte al liberalilor gorjeni, Dan Morega, spune că Dian Popescu nu are motive pentru a fi felicitat, ci pentru a-și da demisia din funcția de conducere. El spune că scorul de nici 14%, pe care l-a prognozat încă de săptămâna trecută cu o precizie de invidiat, a fost obținut mai ales pentru că primarul Mihai Mazilu a acceptat să candideze la Senat. Morega spune că Mazilu a tras partidul în sus prin implicarea sa în campania electorală, în caz contrar organizația riscând să aibă și mai puține procente la urnă.

„Eu i l-am recomandat lui Dian pe Mazilu pentru că este primarul unui oraș care este un centru zonal pentru acel colegiu de Senat. Există acolo o judecătorie, un spital condus de un manager foarte bun, chiar mai bun decât ce am avut noi până de curând la Târgu Jiu, iar oamenii vin din toată zona de răsărit a județului la Târgu Cărbunești și, desigur, primarul e cunoscut. Dacă Mazilu nu lua 18%, PNL Gorj nu avea acum nici 10% pentru că în multe zone au luat doar 4-5%. Mai au un pic și ajung din nou lanterna roșie a politicii din Gorj, așa cum era filiala atunci când am preluat eu conducerea ei. Numai că eu am ridicat-o la 20%, unde nu o să mai ajungă prea curând”, spune Morega.

Șeful organizației județene, senatorul Dian Popescu, recunoaște că procentul de nici 14% de la nivel local al PNL Gorj nu este unul îmbucurător, însă este unul mult mai bun decât al multor alte organizații din țară și, de aici, și motivul pentru a primi felicitări.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: