Işfan a abandonat şcoala pentru campania ministrului PSD

Inspectorul şcolar general Ion Işfan a fost prezent în campania ministrului Costoiu mai ceva ca Ion Călinoiu, şeful de la judeţ. Işfan ştie că viitorul lui post de secretar de stat depinde de pixul lui Costoiu, astfel că de două săptămâni este zi lumină pe toate coclaurile Gorjului, alături de candidatul PSD la postul de Senat. Nu ar fi nicio problemă dacă ar fi făcut un minim gest, acela de a-şi lua concediu, şi dacă nu ar implica inspectorii, profesorii, ba chiar şi elevii cu părinţii lor în campania electorală. Ieri, aproape toate uşile inspectoratului şcolar erau închise, angajaţii plătiţi din bani publici fiind trimişi în teritoriu să împartă mesajul PSD. Cel mai grav este faptul că Işfan l-a dus pe Costoiu în şcoli, cu activul de partid, încălcând în mod repetat legea electorală.

Ieri bătea vântul la propriu în Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Asta pentru că, în miezul zilei, nu vedeai nici ţipenie de om. Nu era prezent nici inspectorul general Ion Işfan, nici adjunctul Marius Badea, dar nici vreunul dintre inspectorii şcolari. La un moment dat, o funcţionară a împins cu piciorul un document pe sub uşa biroului inspectorilor şcolari pentru a-l vedea aceştia la întoarcere.

Işfan a fost de negăsit şi atunci când profesorii au pichetat inspectoratul şcolar, aceştia neavând cui să îşi prezinte nemulţumirile. Ieri, Işfan l-a dus pe candidatul PSD Mihnea Costoiu la Stoina, unde acesta a trebuit să-şi prezinte programul în faţa elevilor îmbrăcaţi în tricourile partidului. Lăsând la o parte faptul că aceştia nu au vârsta pentru a vota, rămâne faptul că este ilegal să foloseşti copii în campania electorală. Interesant este că PSD încalcă legea la vedere, fără fereală, Ion Călinoiu postând zilnic fotografii pe contul său de facebook cu acţiunile electorale.

Directorii de şcoli implicaţi în campanie

Nu doar şeful inspectoratului este implicat în campanie, ci şi unii şefii de unităţi şcolare. Dascălii Liceului Economic din Târgu Jiu au sesizat Pandurul în legătură cu faptul că directorul Petre Ciungu i-a chemat la el în birou unde le-a spus să voteze PSD la alegerile din weekend. Directorul neagă orice acuzaţie. „Nu există aşa ceva. Cine v-a spus, v-a dezinformat numai aşa, de răutate. Nu mă interesează nici votările şi nici oamenii. Să le fie ruşine, nu fac eu aşa ceva. Sunt prea bătrân şi cu experienţă să fac greşeli de genul acesta. Eu m-am întâlnit cu domnul Costoiu la lansarea unui proiect al ISJ. A venit dumnealui la mine, nu m-am dus la întâlnire cu dânsul”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. 

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: