Potârcă, singurul arestat la domiciliu care a votat

Fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, a votat ieri la domiciliul său din Târgu Jiu, în cartierul Meteor, după ce două urne mobile au fost aduse aici, el fiind în arest la domiciliu de câteva luni.

Potârcă a solicitat în scris în cursul zilei de sâmbătă că dorește să voteze atât pentru alegerile europarlamentare, cât și la cele anticipate pentru un post de senator în județul Gorj, cererile depuse în acest sens fiindu-i aprobate de birourile electorale ale secțiilor de votare la care este arondat acesta.

Fostul prezidențiabil a fost vizitat, ieri, la domiciliu, mai întâi de către polițiștii de la Serviciul Supraveghere, aceștia înmânându-i pentru câteva minute cartea de identitate în baza căreia Potârcă și-a putut exercita dreptul de vot. Acesta i-a primit apoi în curtea palatelor sale pe reprezentanții celor două birouri electorale și a convenit ca procesul de votare să se desfășoare într-o sufragerie.

Potârcă „s-a închis“ în cabina de vot

Potârcă a mers într-o altă cameră pe care a folosit-o pe post de cabină de vot, pentru a avea asigurat secretul votului, ușa camerei respective fiind însă încuiată. După ce a introdus buletinele de vot în urnele mobile, fostul prezidențiabil și-a exprimat speranța ca votul său să fie „cu noroc pentru România”. Ulterior, acesta a precizat că și membrii familiei sale ar fi dorit să voteze acasă, însă aceștia au fost nevoiți să se deplaseze la secția de votare numărul 50 pentru a-și exercita dreptul de vot.

Constantin Ninel Potârcă a fost reținut și arestat preventiv la sfârșitul anului trecut pentru dare de mită, după ce a fost prins în flagrant dând 5000 de lei unui lichidator judiciar, Matei Catrinoiu, care este și președinte al PNȚCD Gorj, pentru a-i cumpăra bunăvoința. Din luna martie măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu cea a arestului la domiciliu, Potârcă mai având pe rolul instanțelor de judecată alte trei dosare, în care este acuzat de evaziune fiscală, el fiind condamnat la închisoare cu executare, sentințele nefiind însă definitive.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: