Ce-şi doresc şefii judeţului în anul 2012

Aleşii judeţeni îşi fac bilanţul activităţii lor la sfârşitul unui an dificil. Majoritatea spun că au reuşit să treacă peste perioada de criză şi că speră ca anul 2012 să fie un an mai bun. Încă de pe acum aceştia promit, ca prin intermediul instituţiilor pe care le conduc, să vină mai mult în sprijinul gorjenilor.

Aleşii judeţeni aşteaptă cu interes anul 2012, mai ales că este un an electoral. Chiar dacă soarta lor va fi depinde de alegerile viitoare, şefii Gorjului au refuzat să vorbească despre intenţiile politice. După un an dificil, aceştia sunt mulţumiţi de rezultatele muncii lor deşi consideră că ar fi loc de mai bine.

Călinoiu: În 2012 voi fi un luptător

Ion Călinoiu se pregăteşte pentru alegerile din 2012. “În primul rând mulţumesc lui Dumnezeu că am fost sănătos atât eu cât şi familia mea. Pe plan profesional cred că e loc şi de mai bine. Anul 2011 a fost un an deosebit de greu ca urmare a faptului că a trebuit să trecem prin momentele dificile create de criza financiară. Mă aşteptam ca anul acesta să fi fost un an de cotitură în reforma statului. Mi-aş fi dorit ca administraţia publică locală să fie dependentă de Guvern pentru a-şi putea rezolva problemele. Dar am înţeles că trebuie să stai cu capul plecat chiar şi atunci când eşti nevinovat”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta a mai precizat că nu-şi va neglija activitatea pentru interesele partidului. “În anul 2012 voi fi un luptător. Chiar dacă toată lumea va fi angrenată în problemele electorale, pe mine mă va preocupa mai mult soarta gorjenilor decât interesele partidului”, a menţionat Ion Călinoiu.

Romanescu, subprefect şi în 2012

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului speră într-un an mai bun. “Ne aflăm la sfârşitul unui an foarte dificil în care am reuşit să facem greutăţilor de natură financiară. Sunt convins că în anul 2012 lucrurile vor merge mai bine”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj. Andrei le recomandă angajaţilor instituţiei să fie mai optimişti. “Pentru anul 2012 îmi doresc multă sănătate atât mie cât şi familiei mele, iar angajaţilor Instituţiei Prefectului le transmit să aibă încredere că lucrurile vor merge pe un traseu ascendent”, a mai precizat Andrei. Un an greu a fost şi pentru subprefectul Marcel Romanescu. “Anul 2011 a fost un an greu atât pentru Instituţia Prefectului cât şi pentru mine personal. Am rămas singurul subprefect din instituţia şi a trebuit să preiau responsabilităţile a doi funcţionari. Am avut de-a face cu foarte multe cazuri dificile ce au necesitat mult timp pentru a putea da o soluţie. Cu toate acestea Instituţia Prefectului a dovedit că are putere şi nu e doar un decor: în primul rând cetăţenii au înţeles că aici găsesc mereu un sprijin, iar în al doilea rând primarii şi-au dat seama că anumite hotărâri de Consiliu Local pot fi revocate sau atacate în instanţă”, a declarat Marcel Romanescu. Subprefectul a avut însă şi satisfacţii personale. “Am avut şi momente de satisfacţie şi anume aceea nominalizare a mea în Comisia de Analiză a Activităţii Înalţilor Funcţionari Publici. Este un lucru extraordinar faptul că din cei peste 80 de prefecţi şi subprefecţi din ţară, judeţul Gorj să aibă reprezentanţi în comisie”, a mai precizat Marcel Romanescu. Subprefectul a menţionat că în 2012 doreşte să rămână pe aceeaşi funcţie. “Pe plan personal vreau să fiu sănătos alături de toată familia mea. Totodată îmi doresc să-mi păstrez actualul statut. În condiţiile în care partidul va veni cu o altă propunere vor fi discuţii în urma cărora se vor găsi soluţii”, a precizat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: