Pandurii şi Viitorul Târgu Jiu au votat pentru îngheţarea Ligii 2

FRF a susţinut miercuri o nouă videoconferinţă cu cluburile din Liga 2 pentru a stabili cum se va finaliza acest sezon. Oficialii federaţiei au supus la vot trei scenarii pentru încheierea sezonului de Liga 2 iar majoritatea echipelor doreau îngheţarea acestuia, acesta fiind al treilea scenariu pe care l-au votat şi Pandurii şi Viitorul Târgu Jiu.

FRF a propus cluburilor din Liga 2 trei scenarii pentru încheierea acestui sezon, ediția 2019/2020, în condițiile în care protocolul autorităților de reluarea a antrenamentelor nu a fost îmbunătățit. Primul a fost de disputare a tuturor celor 14 etape rămase din acest retur cu care puţine echipe mai erau de acord. Al doilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga 2. Cel de-al treilea a fost cu play-off între primele șase echipe și ”înghețare” a sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni. După prezentarea acestora, scenariile au fost supuse la vot, iar majoritatea a decis. Dunărea Călărași a votat pentru scenariul 1, UTA și Metaloglobus s-au abținut, iar celelalte 15 cluburi au votat pentru scenariu 3, după Cuma informat liga2.ro. Nimeni nu a fost de acord cu scenariul 2, care ar fi adus un număr egal de meciuri pentru toate echipele. 

Scenariul 3 propus de FRF a fost câștigător cu 15 voturi din 18 şi se va juca doar un play-off în 6, cu înjumătățirea punctelor, iar restul echipelor vor lua vacanță și nu va mai retrograda nimeni. Astfel, cele două echipe din Târgu Jiu, Pandurii şi ACS Viitorul vor evolua şi sezonul următor tot în Liga 2. Pandurii Târgu Jiu, ameninţată de retrogradare şi resemnată cu Liga 3, s-a salvat astfel miraculos şi va juca tot în cel de-al doilea eşalon.

Astfel, acest sezon de Liga 2, din care s-au disputat 24 de etape dintr-un total de 38, până la suspendarea sa din cauza pandemiei de COVID-19, se va încheia astfel prin scenariul 3, votat de majoritatea membrilor Ligii 2. Acesta urmează să fie aprobat, cel mai probabil ca și în cazul Ligii 3, într-o viitoare ședință a Comitetului de Urgență al FRF.

Vizualizări: 309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: