Lupuţ ar fi dorit să joace cele 14 etape  

Antrenorul echipei ACS Viitorul Târgu Jiu nu a fost de acord cu îngheţarea unei părţi din Liga 2 şi a mărturisit că ar fi dorit să poată juca. Cristian Lupuţ consideră că echipa sa era mai aproape de podium şi ar fi avut şanse să se bată pentru primele locuri din clasament.

În urma consultărilor dintre conducerea FRF și reprezentanții cluburilor din liga-2-a s-a hotărât înghețarea sezonului 2019 - 2020 pentru echipele clasate pe locurile 7-18. Metaloglobus București,Gloria Buzău, Farul Constanța, ACS Viitorul Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara,"U" Cluj Napoca,CSM Reșița, Concordia Chiajna, Csikszereda Miercurea Ciuc și Pandurii Târgu Jiu  sunt echipele care nu vor mai juca în acest sezon şi nici una nu va retrograda. Conform acestei decizii, echipa antrenată de Cristian Lupuţ a încheiat acest sezon pe locul 10 și rămâne cu satisfacția unor victorii împotriva unor echipe ce se luptă pentru promovarea în Liga 1 cum a fost cea spectaculoasă cu Rapid București dar şi cea de la Mioveni însă și cu regretul că nu a avut ocazia să-și joace șansele până la finalul campionatului. „Mie mi-ar fi plăcut să se joace până la final, pentru că aveam o șansă. Eu, ca antrenor voiam să jucăm. Avem un lot valoros și puteam spera la un loc în primele șase. Dacă nu se poate, asta e, ne adaptăm. Am văzut și eu că cele mai multe echipe au cerut suspendarea definitivă a campionatului. Eu zic că primele 10-12 echipe puteau să se bată la promovare şi orice echipă putea să promoveze. UTA a scăpat, bine, dar şi celelalte aveau șansa lor”, a declarat Cristian Lupuț pentru liga2.ro.

Echipa care evoluează din luna noiembrie a anului trecut la Târgu Jiu înregistrase la începutul acestui an, în singurele meciuri pe care le-a jucat în campionat, două victorii. S-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la CS Mioveni și a trecut cu 4-0, pe teren propriu, de Pandurii Târgu Jiu.

Dintre cele trei scenarii propuse de FRF cluburilor din Liga 2, primul era cel preferat de antrenorul Lupuţ, care a spus şi cu alte ocazii că ar dori ca toate cele 14 etape rămase să se dispute iar al doilea era cel cu play-off între primele șase echipe și play-out în două grupe de câte șase echipe, variantă pe care tehnicianul orădean nu o agrea. Cel de-al treilea a fost cel cu play-off între primele șase echipe și „înghețarea“ sezonului pentru restul cluburilor, fără să mai retrogradeze nimeni, variantă votată şi de reprezentanţii ACS Viitorul.

Vizualizări: 263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: