Reţeta clasică de nuci umplute

Reţeta de nuci umplute reprezintă o reţetă a copilăriei multor români fiind excelentă pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Este un desert aromat, delicios și de efect prepararea fiind puţin mai complexă.

Modul de pregătire nu e chiar complicat dar necesită folosirea unei forme speciale pentru copt pe aragaz aluatul pentru nuci.

Ingrediente pentru aluat: 600 g făină; 200 g unt; 120 g zahăr; 3 ouă; un plic de praf de copt.

Ingrediente pentru cremă: 200 g biscuiți măcinați fin; 150 g zahăr pudră; 150 ml lapte; 120 g unt cu 82% grăsime; 100 g nucă măcinată; 20 g praf de cacao neagră; 100 de g zahăr pudră pentru tapetat.

Mod de preparare: Se mixează untul cu zahărul pudră și se adaugă ouăle pe rând. Apoi, se adaugă treptat și făina împreună cu praful de copt și se amestecă bine, până când se obține un aluat omogen. După aceea, se pune la frigider pentru aproximativ o oră.

După cele 60 de minute, aluatul se scoate din frigider și se împarte în bile mici de mărime egală, de dimensiune unei nuci. Se unge o formă de nuci cu puțin ulei și se pun bilele de aluat. Presa se închide ușor și se rotește pe aragaz, la foc mediu, astfel încât acestea să se coacă uniform, atât la exterior, cât și la interior.

Trebuie să fie ținute aproximativ un minut pe fiecare parte. Când sunt coapte pe ambele părți, nucile se scot și se pun într-un bol ca să se răcească. Apoi, se îndepărtează surplusul de aluat de pe margini, astfel încât formele de nuci să fie cât mai frumoase.

Pentru cremă mai întâi se mărunțesc biscuiții, după care se amestecă cu nuca măcinată, zahărul, laptele, esența de rom și în final untul. Se mixează bine toate ingredientele. Când crema este gata, se umple fiecare coajă de nucă. Se lipesc câte două coji de nucă umplute și se presează ușor, îndepărtând excesul de cremă. În final, se poate trece prin zahăr pudră fiecare nucă umplută.

Vizualizări: 1,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: