Ce spun liberalii gorjeni despre ieşirea PNL de la guvernare

Primarii liberali nu prea doresc ieşirea PNL de la guvernare. Sunt însă şi oameni politici din cadrul partidului, precum Victor Banţa, care cred că ruperea de PSD ar putea însemna o rampă de lansare pentru PNL. Alţii, cred că ieşirea din USL ar fi în dezavantajul Partidului Naţional Liberal. “Nici nu ştiu dacă am fost la guvernare”, spune un alt primar liberal.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că partidul său a cam fost dat afară de la guvernare, din moment ce propunerile sale de miniştri nu au fost acceptate, iar interimatul ministerelor a fost preluat de pesedişti. El a mai spus că înţelege că Victor Ponta vrea să înlocuiască guvernul USL cu un guvern USD, alianţa formată de puţin timp din UNPR, PC şi PSD.

„Ar fi bine să rămână, dar a fost scos”

Dacă la nivel central se discută intens despre ieşirea PNL de la guvernare, în teritoriu părerile liberalilor sunt împărţite. “PNL a fost scos afară de la guvernare. Ar fi bine să rămână, dar a fost scos, se vede. Trebuia să pună miniştri liberali, dar au preluat miniştri de la PSD. Nu e un capăt de ţară ieşirea de la guvernare, poate e o rampă de lansare, iar eu am merg pe principiul: decât un chin fără sfârşit, mai bine un sfârşit în chin. Ştim ce avem de făcut şi asta e”, a spus Victor Banţa, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj.

Preşedinta organizaţiei judeţene de femei a PNL Gorj, Mădălina Cilocoi, spune că vrea ca PNL să rămână la guvernare. „Aştept din partea domnului prim-ministru Ponta un moment de maturitate şi un moment de decizie politică, decizie care să fie în favoarea Uniunii Social Liberale, pentru că am mers în faţa cetăţenilor cu un program de guvernare”, a declarat Mădălina Ciolocoi.

Moşoiu: PNL a avut cel mai mare procent cât am fost în USL

Primarul liberal de la Polovragi, Ştefan Făsuescu, nici nu vrea să audă de o dezbinare a alianţei USL. “Nu, sub nicio formă n-aş vrea să ieşim de la guvernare. Dacă s-au angajat în 2012 că vor continua până în 2016 trebuie să stea împreună, să poată guverna, să fie bine pentru ţară. Părerea mea este că locul nostru este la guvernare, oricum nu au întrebat în teritoriu dacă iese sau nu”, a spus primarul.

Nici primarul liberal de la Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, nu vrea să audă de o posibilă ieşire a PNL de la guvernare. Moşoiu crede că Partidul Naţional Liberal are mai mult de câştigat făcând parte din Uniunea Social Liberală.  „Partidul Naţional Liberal a avut cel mai mare procent cât a fost în această echipă, în USL. Niciodată PNL nu a avut procent de maxim 25%. Avem proiecte în derulare, ar fi un lucru rău să ieşim de la guvernare”  a spus Moşoiu. 

Gâlceavă: Nici nu ştiu dacă am fost la guvernare

Deşi nu îşi doreşte ruperea alianţei, primarul de la Turceni, Dumitru Gâlceavă, spune că până acum nu a avut mari beneficii de pe urma acestei uniuni. “Din punctul meu de vedere ca primar, nici nu ştiu dacă am fost la guvernare. Aş vrea să respecte protocolul şi să meargă conform protocolului. Mi se părea un pas în plus pe linia democratizării ţării prin respectarea acelui protocol. Ar face mult în faţa oamenilor, ca să vadă că nu au fost păcăliţi. Pentru mulţi oameni era ultima speranţă, până la urmă este tot o luptă de interese”, a spus Dumitru Gâlceavă.

Păsărin: Mă dezic de acţiunile domnului Antonescu

Primarii liberali sunt supăraţi pe faptul că nu au fost consultaţi de liderii PNL de la centru. „Am făcut nişte promisiuni cetăţenilor şi cu siguranţă nici PSD nu le poate duce singur la bun sfârşit. Trebuia să onorăm promisiunile făcute după care să ne gândim la orgolii. Sunt pentru rămânere şi mă dezic total de acţiunile domnului Antonescu în ceea ce priveşte ieşirea de la guvernare întrucât nu ne-a consultat nicio clipă pentru a afla părerea aleşilor locali”, a comentat primarul din Bîlteni, Gheorghe Păsărin.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: