Ce spune FRF despre Liga 2 cu doua serii

Federația Română de Fotbal a refuzat din start propunerea revenirii la o Liga 2 cu două serii. FRF nu a fost de acord cu această schimbare nici în vara trecută, când viitorul fotbalului era incert din cauza pandemiei, dar a acceptat, pentru că se dorea reluarea campionatului într-un format în care echipele să se resimtă cât mai puțin financiar.

CSM Slatina și Pandurii au început presiunile asupra FRF pentru a face, din sezonul viitor, Liga 2 cu două serii. Doar în orașele din care vin cele două echipe s-a vorbit public despre varianta unui nou sezon de Liga 2 cu două serii. Un post TV din Slatina a lansat această variantă, iar la Târgu Jiu s-a vorbit despre acest subiect la finalul ultimelor două jocuri susținute pe stadionul Municipal.

În acest moment, se știe că noul sezon al Ligii 2 va avea 20 de echipe în componență. Dintre acestea, cu siguranță cinci urcă din Liga 3 și două pică din Liga 1, conform ultimelor decizii ale FRF. Ediția 2021-2022 e planificată să se desfășoare cu meciuri tur și retur, 38 de etape, fără play-off și play-out. Deci FRF nu ia deloc în calcul Liga 2 cu două serii în viitorul sezon.

Campionatul 2020-2021, a fost unul inedit, în timp de pandemie, fiind organizat doar cu meciuri tur (19 etape), urmate apoi de un play-off cu primele șase clasate, cu două grupe de play-out, cu câte șapte echipe departajate în funcție de pozițiile ocupate la finalul sezonului regulat.

Dar cum în fotbalul românesc nimic nu mai e sigur, se poate întâmpla orice până la startul noii ediții a Ligii 2. Drept dovadă că atunci când mai erau de disputat doar patru etape din campionatul Ligii 3, FRF a decis să modifice sistemul competițional din acest sezon, astfel încât ultimele clasate să nu mai retrogradeze direct, ci să joace un baraj cu echipe de Liga 4 câștigătoare ale unui prim baraj. Dintr-un total de 42 de campionate de Liga 4, doar 24 se dispută în condițiile impuse de FRF.

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: