Sportivă din Gorj, campioană la alergare pe şosea

Atleta Laura Popescu a devenit campioană naţională  în proba de alergare pe şosea de şase ore. Fosta sportivă a clubului Pandurii a început să facă sport la Târgu Jiu sub supravegherea antrenorului Ion Bură, în prezent fiind legitimată la CSM Cluj Napoca.

Atleta originară din Gorj, Laura Popescu, a reuşit să devină capioană naţională într-o cursă de peste 70 de km care s-a derulat pe parcursul a şase ore. Fostă atletă a clubului Pandurii, unde a fost pregătită de antrenorul Ion Bură, sportiva reprezintă acum CSM Cluj-Napoca, dar şi clubul CSU Reșița.

La Campionatul Naţional de alergare pe şosea, Laura Popescu a parcurs 35 de tururi, echivalentul a 70,9 kilometri, într-un interval de şase ore. Sportiva spune însă că nu a fost deloc dificil, deşi a alergat mai mult decât recordul său personal. „A fost o cursă exact pe placul meu, dar am prins și o zi perfectă. M-am autodepășit. Am avut câteva emoţii, deoarece a fost prima cursă de genul acesta. Cel mai mult am alergat 53 de km la Campionatul Mondial de alergare montană, dar nu se compară montana cu alergarea pe asfalt”, a spus Laura Popescu, pentru site-ul aimx.ro.

Sportiva descoperită şi pregătită la juniori de antrenorul Ion Bură, la Pandurii Târgu Jiu, este angajată în cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi spune că acum îmbină alergatul cu job-ul: „Nici nu mă gândeam că o să câștig și o să alerg 70.90 km. Se pare că am o mobilizare foarte bună când vine vorba de concurs. Acest an a fost mai ciudat, cu virusul acesta, multe competiții nu s-au mai ținut și abia asteptam să particip. Nu m-a afectat foarte mult, doar dorul concursurilor. Mă pregătesc zilnic, dar am și un job pe lângă antrenament, lucrez în cadrul armatei, sunt operator radio, încerc să le fac pe amândouă, deși nu e ușor, dar când faci ceva cu drag, totul e mai frumos”.

Laura Popescu speră ca anul acesta să se revină şi la cursele de maraton şi să poată participa la Campionatul Național de maraton.

Vizualizări: 330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: