Se depun cereri pentru subvenția la motorină

Fermierii gorjeni care efectuează activităţi mecanizate mai au la dispoziţie doar 2 săptămâni pentru a depune cererile în vederea obţinerii subvenţiei la motorină. Termenul limită pentru cel de-al doilea trimestru este data de 31 iulie 2020.

Zeci de fermieri și-au depus cereri la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură Gorj, în vederea obținerii unei subvenții. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă, fiind vorba despre motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

”Primim cereri pentru motorina utilizată în agricultură, fiind vorba despre trimestrul II. Termenul limită pentru depunerea acestor cereri este de 31 iulie 2020. În privința sumei este o diferență între acciza standard și acciza redusă. Este vorba despre aproximativ 1.500 de lei pentru tona de motorină. Sunt 36 de fermieri care și-au depus cereri, dar de regulă, până la finalul perioadei vor fi în jur de 70 de fermieri”, a spus directorul APIA Gorj, Mihai Versin.

Fermierilor li se vor acorda 1,5258 lei/ litru pentru 2020.

Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: