Ce trebuie să știe credincioșii care merg la biserică de Bobotează

Jandarmii gorjeni din cadrul structurilor de ordine publică din municipiile Târgu Jiu şi Motru precum și din localitățile Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, Tismana, Bumbești-Jiu și Novaci asigură de Bobotează ordinea şi siguranţa publică.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică şi de supraveghere a desfăşurării activităţilor vor avea loc în apropierea lăcaşelor de cult de la Mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi şi Cămărăşească, Catedralele ortodoxe din Motru şi Rovinari precum și la bisericile "Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și "Sfinții Voievozi Constantin Brâncoveanu și Fiii” din municipiul Târgu Jiu.

Anul acesta, pentru a asigura respectarea măsurilor de distanțare fizică și evitarea aglomerărilor de persoane în zonele de desfășurare a acestor procesiuni, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul participanţilor.

Participanții care ajung la aceste slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari ai organizatorului. Agheasma mare va fi oferită credincioşilor în sticle îmbuteliate, doar de către voluntarii care vor purta mască şi mănuşi.

Jandarmeria Română, alături de Patriarhia Română, face apel către toţi cetățenii să acorde o atenţie sporită măsurilor de protecție sanitară (purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice față de celelalte persoane prezente), să adopte un comportament civilizat și să respecte indicaţiile jandarmilor.

Vizualizări: 1,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: