Internările la Spitalul din Cărbuneşti se fac cu programare

Secţia de Recuperare Medicală şi balneo-fizioterapie a Spitalului Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti este supraaglomerată. Aici s-au făcut liste de aşteptare, şi s-a ajuns cu programările până în luna septembrie.  Bolnavii care vin  să se trateze sunt din toate colţurile judeţului sau chiar din judeţe învecinate.

Bolnavii sunt mulţumiţi în primul rând de tratamentul pe care îl primesc în această secţie, dar şi de faptul că nu sunt nevoiţi să-şi cumpere medicamente. „Este bine aici, dar e rău că suntem bolnavi. Avem de toate aici, medicamente mâncare bună, televizor şi frigider în fiecare salon, asistentele, doctorii au grijă de noi, ne fac tratamentul la timp, vorbesc frumos. Eu vin aici de mult timp. Acum am venit pe tragă din cauza reumatismului şi acum am început să merg. De fiecare dată vin aşa şi plec pe picioarele mele”, spune un pacient.

Liste de aşteptare

Secţia de Recuperare Medicală şi Balneo-Fizioterapie din cadrul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti este la mare căutare. „Sunt foarte mulţi oameni care vin aici să facă tratament. Nu sunt numai de aici din Târgu-Cărbuneşti, ci din toate comunele sau chiar din alte judeţe. Este o secţie mică, nu avem foarte multe saloane, dar suntem foarte solicitaţi. Oamenii vin aici pentru că au auzit de noi sau au mai fost internaţi, s-au simţit bine şi le-a recomandat şi altora. Sunt foarte mulţi pacienţi şi de asta suntem nevoiţi să facem programări. Acum avem bolnavi pe liste de aşteptare până în luna septembrie. Luna august este plină. Pe lună avem cam 60 de externări”, a declarat medicul specialist, Raluca Albăstroiu

Pacienţii care vin aici să se trateze au peste 30 de ani şi majoritatea au afecţiuni reumatice. Prioritate au bolnavii care au suferit accidente şi au nevoie de recuperare. „În secţie au prioritate cei care au suferit accidente vasculare, accidente rutiere şi au rămas cu probleme , pentru că au nevoie de tratament pentru a-şi recăpăta funcţiile. Pentru aceştia nu sunt liste de aşteptare, pentru că tratamentul trebuie făcut la imediat după ce bolnavul îşi revine. Bolnavii cu probleme reumatice sunt programaţi. Urgenţele care vin cu ambulanţa rămân în spital”, susţine Raluca Albăstroiu.

Vizualizări: 263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: