Au bătut ţăruşi în parcarea de la Rodna

Doi gorjeni care au câştigat în instanţă terenul pe care se află parcarea din faţa Pieţei Centrale, dar al căror drept nu este recunoscut de Primăria Târgu Jiu, au fost ieri să bată ţăruşi pentru a-şi delimita proprietatea.

Maria şi Constantin Constantinescu, proprietarii terenului din interiorul Parcării Complexului Comercial Rodna, în suprafaţă de aproximativ 140 mp, l-au recuperat în anul 2006, după ani de procese. Un an mai târziu, aceştia au pus în executare hotărârea judecătorească, dar Primăria Târgu Jiu nu le dă autorizaţie de construcţie în zonă. Mai mult, terenul a fost închiriat de primăriei unei firme care exploatează parcarea şi care face bani frumoşi de pe urma acesteia.

Cum de ani buni alţii fac peni exploatând terenul lor, Maria şi Constantin Constantinescu au venit ieri înarmaţi cu unelte şi materiale pentru a delimita terenul cu piloni de fier. „Terenul este al nostru, a fost moştenit de la părinţi, aici ne-am născut şi am crescut eu şi fratele meu şi îl vrem înapoi. Dorim să  înfiinţăm pe acest teren patru chioşcuri, am depus proiectele la primărie şi refuză să ne dea autorizaţia motivând că eu aş fi intrat în primărie să fur proiectul, când eu nu aveam nici un interes să fac acest lucru”, a precizat Maria Constantinescu.

Cum cei doi proprietari au cerut să li se facă dreptate în nenumărate rânduri şi să li se acorde autorizaţie de construcţie, fără nici o izbândă, au hotărât să delimiteze terenul. „Am adus materiale necesare, în fiecare punct specificat în proiect vom pune un ţăruş şi vom betona, să nu mai poată fi folosit ca şi parcare. În 2007 am pus alţii, dar i-au scos”, a precizat  Constantin Constantinescu.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: