CE Turceni, în recurs cu 21 de foşti salariaţi

Complexul Energetic Turceni a făcut recurs după ce 21 de foşti salariaţi concediaţi colectiv au obţinut în instanţă plata unor salarii compensatorii. Judecătorii au decis că salariaţii au dreptul la câte 17 salarii compensatorii, fapt contestat de conducerea complexului, care atrage atenţia asupra faptului că foştii salariaţi au primit deja câte opt salarii compensatorii.

Ultimele concedieri colective făcute la CE Turceni au avut la bază un protocol încheiat între administraţie şi sindicate, potrivit căruia salariaţii au dreptul la 8 salarii compensatorii. Potrivit contractului colectiv de muncă, angajaţii ar fi trebuit să beneficieze de 17 salarii compensatorii. Pe cale de consecinţă, aceştia au mers la instanţă. Judecătorii au obligat complexul la plata celor 17 salarii, chiar dacă opt au fost date deja. În total, 25 de salarii, fapt care a determinat conducerea CE Turceni să facă recurs.

Răuţ crede că şi alţi salariaţi vor câştiga

Ion Răuţ, fost director în cadrul complexului, a pus bazele unei asociaţii care să îi sprijine pe cei concediaţi în procese. Răuţ a pus la dispoziţia presei recursul făcut de complex şi critică faptul că unul din motivele invocate de recurs este acela că s-ar intra în insolvabilitate dacă s-ar plăti datoria: „Pe de o parte se supără dacă zice cineva că sunt pe pierderi, dar în motivele de recurs spun că societatea riscă să intre în insolvabilitate dacă este obligată la plata salariilor compensatorii”.

Cel mai important motiv de recurs a fost însă acela că salariaţii au primit deja o parte din sumele compensatorii, care ar trebui recuperate în paralel cu punerea în executare a hotărârii, fapt dificil având în vedere că unii dintre ei nu mai au surse de venit. Cu alte cuvinte, CE Turceni ar trebui să le plătească 17 salarii şi să recupereze 8.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: