CE Turceni, investiţii de zece ori mai mari decât la CE Rovinari

Complexul Energetic Rovinari este în urmă cu investiţiile de mediu, în comparaţie cu cealaltă companie din Gorj, CE Turceni. Ministerul Economiei a afişat pe site investiţiile derulate de companiile la care este acţionar majoritar. Este vorba despre investiţiile din perioada 1 ianuarie 2009- 30 iunie 2011, dar şi cele din ultima jumătate a acestui an. Judecând după rapoartele de pe site, Complexul Energetic Rovinari mai are mult până să-l ajungă pe cel de la Turceni.

În perioada 1 ianuarie 2009-30 iunie 2011 CE Turceni a realizat un număr de 15 obiective de investiţii, valoarea lucrărilor ridicându-se la 164,979.38 mii lei. Este vorba despre modernizarea depozitului de zgură şi cenuşă nr.2 celula nr.4, lucrări de dezafectare şi demolare în gospodăria de cărbune; lucrări de refacere după demolare, amenajarea zonei preuzinal de la drumul judeţean 673 până la poarta nr.1, concasare 1 - depozit nou, concasare 1 - organizare şantier SAEM Turceni si amenajare parcare corp administrativ. De asemenea, au fost modernizate instalaţia de stocare, dozare şi transport soluţii de amoniac şi hidrat de hidrazina la instalaţiile de tratare a condensului şi a fost stabilizat versantul drept aval şi versant stâng pe partea dreapta a drumului de acces depozitul Valea Ceplea. Acestea sunt câteva dintre lucrările mari ale CE Turceni.

La polul opus, CE Rovinari a realizat doar două investiţii! Aşadar, din 2009 până în iunie 2011, CE Rovinari a realizat staţia electrica de 6/0,4 KV pentru alimentarea staţiei de conectare nr. 1 precum şi extinderea, unificarea si supraînălţarea generala a depozitului de zgură şi cenuşă Cicani şi Beterega. Cele două lucrări au costat 84,211.20 mii lei.

Investiţii pe şase luni

CE Rovinari uită că este în urmă cu investiţiile de mediu, iar termenul limită este aproape. Astfel, până la sfârşitul anului, potrivit raportului furnizat Ministerului, compania va mai face trei investiţii importante în valoare de 778,154.00 mii de lei. Este vorba despre modernizarea electrofiltrului, STC, instalaţii electrice si automatizare aferente blocului energetic nr. 6, instalaţie de desulfurare a gazelor de ardere aferente grupurilor energetice nr. 3 si nr. 6 şi un depozit nou de zgură şi cenuşă Gârla, realizat în soluţie de şlam dens.  

Până la sfârşitul anului investiţiile de la Turceni vor fi de aproape zece ori mai mari decât cele de la Rovinari, adică de 6,726,188.00 mii lei. Printre acestea se află montarea unor instalaţii de desulfurare gaze arse la blocurile energetice 3, 4, 5, 6,  deschiderea şi punerea în exploatare a carierei Jilţ Nord la o capacitate de 4,5mil. tone lignit/an, soluţii pentru evacuarea, transportul şi depozitarea deşeurilor rezultate în urma procesului de ardere a cărbunelui în cazanele grupurilor energetice sau reabilitarea unor drumuri industriale.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: